Na prodaju Palata iz XVII vijeka, Kotor-Stari grad, Crna Gora (FOTO)

#Oglasi #Nekretnine #OglasiZaNekretnine #NekretnineCrnaGora

14781_37.jpg

Jedna od riejtkih nekretnina ovakve vrste u Crnoj Gori sa velikim potencijalom.
Palata Vrakjen, prema istorijskim izvorima potiče iz XIV vijeka i u to vrijeme je bila jedna od najotmenijih gradskih kuća. U XVII vijeku porodica Vrakjen je potpuno renovirala, a sada je potrebno da neka druga porodica prepozna potencijal ovakve nekretnine koja spada u arhitektonski spomenik II reda.

Na ulazu u palatu se nalazi porodični grb. Ono što ovu palatu izdvaja od ostalih je enterijer, koji je poprilično zadržao originalni izgled, kao i zidne dekoracije i podni mozaik iz XIX vijeka.

Površina same palate je 271m2 i nalazi se na placu od 375m2 od čega je 157m2 građevinska parcela i 25m2 dvorišta.

U prizemlju su dva poslovna prostora ukupne površine 29m2 (15+14).
Kuća je na tri etaže.

Potrebno je kompletno renoviranje enterijera.
Idealna opcija za mihi hotel.

LOKACIJA:
Kotor je poznat i po mnogobrojnim palatama, koje karatketrise romanicka i barokna ornamentika, zidne dekoracije i veliki broj grbova porodica po kojima su dobile ime ili kojima su pripadale.
Izmedju mnogih izdvajaju se, Palata Bizanti, u romanickom stilu, smjestena je pored Kule gradske straze, potice iz XIV vijeka. Barokna palata Grgurina, je u centralnom dijelu Starog grada, sagradjena je pocetkom XVIII vijeka. Poznata kotorska porodica Buca u XIV vijeku sagradila je palatu Buca, koja je tokom vjekova vise puta dogradjivana, a kasnije je pripadala i porodici Paskvali. U blizini je i jedna od najotmenijih gradskih kuca, koja potice iz XIV vijeka, palata Vrakjen. Ta palata je uglavnom zadrzala originalni izgled. U blizini katedrale Sv.Tripun je palata Drago, izgradjena je u XV vijeku, u barokonom i gotickom stilu. Ipak, po misljenjima mnogih najljepsa kotorska palata je palata Pima, koju odlikuje uglavnom goticki stil, te barokni elementi.

NAPOMENA: Nekretninu je moguće kupiti bez jednog od stanova koji se nalazi u kući u tom slučaju cijena je 636.000,00€

OPŠIRNIJE

Pogledajte detalje za ovaj oglas za nekretnine u Crnoj Gori ili pretražite sve oglase za nekretnine u Crnoj Gori

Prilikom poziva kažite da ste oglas našli na portalu CRNA.GORA.ME

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: