INTERVJU: Rashad Aliyev – Ponosni smo zbog dobijenih priznanja. To je podstrek da pratimo našu viziju i razvijemo Portonovi rizort onako kako smo ga i zamislili

Rašad Alijev

Nova banka, čiji je osnivač kompanija Azmont Investments, u prošoj godini je ulagala i razvijala servise i usluge kako bi zadobila povjerenje klijenata, dok u narednom periodu namjerava da radi na proširenju portfolija, saopšteno je iz menadžmenta.

Rašad Alijev

“Kada smo 2016. godine odlučili da portfolio proširimo i osnujemo tada najmlađu banku u Crnoj Gori, vodili smo se dobrim planiranjem i ogromnim iskustvomkoje donosimo upravo iz finansijskog sektora. I tada smo vidjeli i sada držimo do velikog potencijala koje ima crnogorski bankarski sektor”, rekao je u intervjuu agenciji Mina-business izvršni direktor Azmont Investmentsa i član Odbora direktora Novebanke, Rashad Aliyev.

On je dodao da je Nova banka i dalje mlada, tako da je njeno poslovanje tokom cijele prošle godine karakterisalo ulaganje i razvoj servisa i usluga kako bise predstavila klijentima i zadobila njihovo povjerenje.

“U narednom periodu nas očekuje kako širenje portfolija, tako i samih ekspozitura.
Zadovoljni smo timom koji je sa nama i vjerujemo u njihovu energiju i znanje koje nose sa sobom”, kazao je Aliyev.

On je saopštio da je Nova banka prošle godine značajno uvećala kreditni portfolio.

“Ako uporedimo tržište poslovanja sa preduzećima danas i prije nekoliko godina, vidimo značajne pomake i vjerujemo da su transparentnost poslovanja te određene izmjene koje su implementirane značajno doprinijele zdravijoj atmosferi”, naveo je Aliyev.

On smatra da banke sada mogu lakše pratiti i naplatiti potraživanja, što je dugoročno važno kada se govori o stabilnosti.

“Kako se boniteti kompanija postepeno popravljaju to doprinosi i pomaže stanovništu takođe u ovom dijelu i omogućava bolju kreditnu sposobnost građana”, rekao je Aliyev.

On je kazao da je trend smanjivanja kamatnih stopa u padu, kao i da su sadašnja očekivanja da će tako biti i u narednom periodu. On, međutim, smatra da je prerano za neke dugoročnije predikcije u tom dijelu.

“I dalje vidimo potencijal i mogućnosti razvoja tržišta ovdje – trenutne poreske stope koje se odnose na preduzeća i njihovu dobit u Crnoj Gori su dobre i stoga potencijalno atraktivne i stranim investitorima. Ukoliko bi se to koristilo na pravi način i dodatno promovisalo, uz određene modifikacije i olakšice pri recimo registraciji kompanije, može se takođe koristiti za privlačenje stranih investicija i kompanija u Crnu Goru”, saopštio je Aliyev.

On je dodao da tu vidi i krajnju korist za bankarski sektor, te prihode banaka koji nijesu usko vezani za kredite, kao što su depozitne i transakcione naknade. Samim tim, to bi imalo dodatno dobar uticaj na ekonomsku situaciju u državi.

“Naš fokus u narednom periodu će svakako biti rad, prije svega, sa malim i srednjim preduzećima i građanima. Ostajemo otvoreni za cjelokupan privredni sektor, ali će naš prioritet biti finansiranje bonitetnih kompanija, odnosno projekata kod kojih ćemo jasno utvrditi da će zahvaljujući poslovanju i dostupnim sredstvima nesmetano moći da vraćaju kreditna zaduženja”, rekao je Aliyev.

On je poručio da će posebna pažnja biti posvećena i stvaranju proizvoda koji uključuju novu IT tehnologiju u bankarskoj industriji.

“Vjerujemo da će nas to dodatno diferencirati na tržištu”, naveo je Aliyev.

Kada je riječ o realizaciji projekta Portonovi u Kumboru, on je saopštio da je veoma zadovoljan dinamikom izgradnje i onim što je urađeno u prethodnom periodu.

“Građevinski radovi u dijelu Donjeg naselja, koje je srce Portonovog, napreduju dobro i zgrade iz toga dijela su vidljive iz okolnih mjesta. Uporedo su značajno napredovali i radovi na apartmanima u Marini i Ribarskom. Svi grubi radovi na Marini su završeni, a počeli smo rad na neophodnim objektima uz sjeverni dok”, kazao je Aliyev.

On je dodao da, paralelno sa tim, infrastrukturni radovi za prvi One&Only Hotel u Evropi dobro napreduju i to u nekoliko segmenata.

Aliyev je podsjetio da je kompanija prošle godine, u kojoj je obilježila pet godina rada u Crnoj Gori, nagrađena na evropskom samitu European Property Awards za projekat Portonovi.

Kompanija je dobila najveća priznanja od pet zvjezdica u dvije kategorije: Mixed-use Architecture for Montenegro, odnosno priznanje za arhitekturu projekta mještovite namjene za Crnu Goru, i Mixed-use Development for Montenegro, priznanje za razvoj projekta mještovite namjene za Crnu Goru.

“Ponosni smo zbog tih priznanja, koja su velika motivacija, ali i dodatna odgovornost za nas i naše partnere. Kada vas procjenjuju najveći lideri i eksperti industrije to svakako jeste podstrek da pratimo našu viziju i razvijemo Portonovi rizort onako kako smo ga i zamislili”, poručio je Aliyev.

On je podsjetio da je Portonovi zamišljen kao rizort koji će pokrivati površinu od 26 hektara zemlje, kao luksuzno naselje sa raznolikim nekretninama, ukrašen buticima poznatih svjetskih brendova i eminentnim restoranima, a sa autentičnim regionalnim karakterom uz najmoderniju marinu za mega jahte i otvorenim pristupom moru.

(MINA)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Prilikom poziva kažite da ste oglas našli na portalu CRNA.GORA.ME

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: