SAJAM ARHITEKTURE, GRAĐEVINE I ENTERIJERA “SPACE”

Prvi Sajam arhitekture, građevine i enterijera pod nazivom “Space”, održaće se od 4. do 6. maja 2018. godine, u atraktivnom i posebno adaptiranom ambijentu centralnog atrijuma TC Delta City, u organizaciji Vision Event-a.

Na „Space“-u će se predstaviti renomirane firme i institucije, arhitektonski biroi, firme koje se bave uređenjem enterijera i eksterijera do najsitnijih detalja, a koje su se svojim dosadašnjim poslovanjem izdvojile na tržištu i kvalitetom zadobile povjerenje potrošača. Učesnici Sajma će u jedinstvenom ambijentu predstaviti svoju aktuelnu ponudu potencijalnim poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima, buduće projekte, inovativne proizvode i najnovija dostignuća.

 

AKTUELNOSTI SAJMA

Konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja alternativne stambene jedinice – kapsule “Safe Space” je zajednička aktivnost organizatora sajma, agencije Vision Event i Arhitektonskog fakulteta UCG. Radovi studenata Arhitektonskog fakulteta će biti izloženi na “Space”-u u petak, 4. maja. Proglašenje dobitnika Konkursa biće upriličeno istog dana, u 18 časova, kada će autor/i najboljeg rješenja biće nagrađen/i studijskim putovanjem, od strane kompanije Entext, u neku od evropskih zemalja (Španija, Njemačka ili Italija).

Proglašenje dobitnika nagradne igre “Osvoji Entext kupatilo” u vrijednosti od 1.200 eura, održaće se u nedjelju, 6. maja, u 20h. Za najmlađe posjetioce, kompanija Entext je pripremila zid, na kojem će tokom trajanja sajma moći da crtaju i pišu, a sa izložbenog prostora Entext-a će biti u prilici da preuzmu poklone za sebe ili za svoje roditelje. Takođe, posjetioci će biti u prilici da koriste usluge besplatnog projektovanja kupatila i profesionalnih konsultacija sa Entext-ovim arhitektama i dizajnerima enterijera.

Nagradnu igru pripremio je i Habitat, a srećnom dobitniku biće uručena dizajnerska torba Habitat.

Osim navedenih aktuelnosti, posjetioci ce uživati u atraktivnim izložbenim prostorima učesnika “Space”-a, a to su: Entext, Žižo Mural, Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore, Emmeti, Habitat, Europrojekt, Fakultet za politehniku Univerziteta Donja Gorica, Cubico, Arhi.pro Montenegro, Nova Galerija Vizuelnih Umjetnosti iz Beograda, kao i zastupnik italijanskih brendova Marca Corona, Scarabeo, Fima i Box Docce 2B. Pored navedenih učesnika, na Sajmu će se predstaviti i Synthesis architecture&design, Archifocus, Puratehnik, Green Factory Montenegro, Sienersys i Feng Shui.

Važna informacija za sve posjetioce je da su ucesnici toku trajanja “Space”-a pripremili brojna iznenađenja, popuste i povlašćene uslove kupovine.

DETALJNIJE O UČESNICIMA PRVOG SAJMA ARHITEKTURE, GRAĐEVINE I ENTERIJERA „SPACE“

Na prvom Sajmu arhitekture, građevine i enterijera “Space”, predstaviće se kompanija Entext, koja je lider u pružanju najsavremenijih proizvoda za opremanje enterijera i eksterijera u Crnoj Gori. Svim posjetiocima Sajma, Entext će nuditi potpuno besplatne konsultacije i profesionalno projektovanje prostora, sa realnim 3D i grafičkim prikazima enterijera. Uz savremenu VR tehnologiju možete uživati u odabranim ambijentima iz Entext-ove arhitektonske kuhinje, a uz interaktivnu virtuelnu turu možete zakoračiti u svaki kutak salona i istražiti svaki od 80 ambijenata. Posebno značajna informacija za sve posjetioce Entext-ovog štanda, u toku trajanja sajma, je prilika učešća u nagradnoj igri i mogućnost osvajanja kupatila u vrijednosti od 1.200 eura. Entext je obezbijedio i sajmski popust od 15% na sve artikle do kraja maja mjeseca.

Žižo mural – art grupa, pored prepoznatljive ponude oslikavanja murala u enterijeru i različitih projekata iz oblasti primijenjene umjetnosti, na Sajmu “Space” će se predstaviti sa Konceptualnim muralom “Svjetlost dana” iz ciklusa Ezoterični realizam. „Svjetlost dana“ je inspirisan svjetlošću i sjenkom u različito doba dana, sa konceptom da se oslikana svjetlost miješa sa stvarnom nekoliko sati u toku dana, stvarajući višeslojno djelovanje na posmatrača. Na Sajmu će biti predstavljen i novi ciklus autorskih slika većeg formata, u cilju afirmacije i veće popularizacije savremene umjetnosti u enterijeru.

Kroz autentično brendiranje štanda, prepoznatljiv dizajn i raznolike sadržaje, predstaviće se Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore. Posjetiocima “Space”-a dočaraće dio akademske arhitektonske atmosfere, kroz projekte studenata, makete, video materijale, a potencijalnim kandidatima, koji se pripremaju za upis na studije Arhitekture na UCG, pružiti sve relevantne informacije. Promovisaće se i novi integrisani master petogodišnjeg studijskog programa Arhitekture, koji je usklađen sa međunarodnim standardima za  regulisane profesije u evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Na prvom Sajmu arhitekture, građevine i enterijera “Space”, predstaviće se grupacija Emmeti, koja u svojoj ponudi ima namještaj isključivo italijanskih proizvođača. U sklopu svog izložbenog prostora, na Sajmu će predstaviti nove kolekcije baštenskog namještaja za 2018. godinu, a za sve posjetioce, buduće kupce, pripremili su zanimljiva iznenađenja.

Ukoliko želite da opremite svoj radni i životni prostor kvalitetnim i jedinstvenim komadima namještaja, na sajmu “Space”, od 4. do 6. maja, možete pogledati ponudu i salona Habitat. Namještaj Habitat odiše francuskim šarmom i stilom karakterističnim za mladu, urbanu populaciju, koji je prepoznatljiv u cijelom svijetu. Habitat je pripremio i nagradnu igru, a srećnom dobitniku biće uručena dizajnerska torba Habitat. Na njihovom izložbenom prostoru vršiće se popunjavanje listića, a u ponedjeljak ujutro objaviće ime dobitnika nagrade.

Posjetioce „Space“-a očekuje prezentacija proizvoda za domaćinstvo i ugostiteljstvo premium kvaliteta brendova Villeroy & Boch i WMF, koje će u okviru svog izložbenog prostora predstaviti Cubico.

Na sajmu će se predstaviti i kompanija Europrojekt, koja pruža usluge izrade i revizije tehničke dokumentacije, izrade planskih dokumenata, konzervatorskih projekata i studija zaštite, stručnog nadzora, upravljanja projektima i usluge administrativnih procedura.

Posjetiocima će se od 4. do 6. maja na “Space”-u prezentovati i Fakultet za politehniku Univerziteta Donja Gorica, kroz multidisciplinarno obrazovanje i interaktivan program nastave. Na Sajmu će biti izloženi najbolji radovi studenata, kao i idejna konkursna rješenja u Crnoj Gori i van njenih granica. Ono što će biti posebno interesantno svim posjetiocima jeste prezentacija 3D maketa, koji su rezultat laboratorije za dizajn proizvoda – ProDe, najsavremenije opremljene u regionu.

Od 4. do 6. maja, na sajmu “Space”, posjetiocima će se predstaviti i arhitektonski biro Arhi.pro Montenegro. Arhi.pro pruža uslugu integrisanog projektovanja u visokogradnji, kompletnu konsultanstsku podršku u oblasti građevinske industrije i inženjeringa, nudeći klijentima kvalifikovano znanje i profesionalne resurse.

Nova Galerija Vizuelnih Umjetnosti iz Beograda na „Space“-u promovisaće savremenu umjetničku scenu. U toku trajanja sajma biće izložena umjetnička djela Miodraga Dada Đurića, jednog od najznačajnih crnogorskih umjetnika svih vremena, crteži i objekti iz posljednje kolekcije Petra Delijevića i ulja na platnu Siniše Ilića.

Na Sajmu će biti izložene pločice, sanitarije, česme i tuš kabine premium italijanskih brendova Marca Corona, Scarabeo, Fima i Box Docce 2B, koje odlikuje originalnost i inovativnost u projektovanju, visok kvalitet ulaznih sirovina, temeljna izrada proizvoda, kao i proces proizvodnje u kojem se vodi računa o životnoj sredini.

Na “Space”-u će biti predstavljene pločice, sanitarije, česme i tuš kabine premium italijanskih brendova Marca Corona, Scarabeo, Fima i Box Docce 2B – Made entirely in Italy!

Originalnost i inovativnost u projektovanju, visok kvalitet ulaznih sirovina, temeljna izrada proizvoda, proces proizvodnje u kojem se vodi računa o životnoj sredini, o onome ko izrađuje kao i krajnjem korisniku proizvoda, su karakterisitike koje čine italijanski dizajn čuvenim, prepoznatljivim i prestižnim u svijetu.

Na prvom „Space“-u svoju djelatnost i poslovanje promovisaće i Studio Synthesis architecture&design. Studio se, pored arhitektonsko-urbanističkog projektovanja, bavi primijenjenim istraživanjem u dijelu integracija disciplina: dizajn, arhitektura, urbana ekologija, sociologija, pejzažna arhitektura.

Takođe, posjetioci će moći da se informišu i o radu arhitektonskog studija Archifocus, koji  je licenciran za izradu i izvođenje arhitektonskih projekata stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata. Puratehnik, preduzeće koje se bavi distribucijom materijala u građevinarstvu iz oblasti odvodnje i tretmana otpadnih voda, u sklopu reklamne površine predstaviće svoje proizvode iz aktuelne ponude, kao i svoje reference. 

Green Factory Montenegro, centar za pejzažnu arhitekturu i spoljašnje uređenje, promovisaće svoju ponudu koja se odnosi na pružanje usluga – počev od izrade projekta, nabavke i uvoza dekorativnih biljaka, do sadnje i profesionalnog održavanja.

Na “Space”-u će se promovisati i Sienersys, firma koja nudi usluge iz oblasti light design-a, isporuke svjetiljki svjetski poznatih brendova, instalacije smart sistema i sistema za kontrolu osvjetljenja, kao i Feng Shui Plus MK, koji pruža usluge uređenja enterijera po feng shui modelu.

DRUŠTVENO ODGOVORNI ASPEKTI PRVOG SAJMA ARHITEKTURE, GRAĐEVINE I ENTERIJERA “SPACE”

Poseban segment manifestacije predstavlja zajednička aktivnost organizatora sajma “Space”, agencije Vision Event i Arhitektonskog fakulteta UCG. U pitanju je konkurs “Safe Space” za izradu idejnog arhitektonskog rješenja alternativne stambene jedinice – kapsule.

Stanovanje, kao jedna od osnovnih ljudskih potreba za opstankom, fizičkom zaštitom i sigurnošću, oduvijek je bilo podložno promjenama i konstantno je u procesu adaptacije i evolucije. Iz ove perspektive, kreiranje alternativnog stambenog prostora veliki je izazov za savremenu arhitekturu. Stoga, ovim konkursom, studenti osnovnih i postdiplomskih studija Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, pokušaće da daju rješenje ,,mikrodoma” za dva korisnika u kategorijama: humanitarna arhitektura, nomadska arhitektura, sklonište za beskućnike, sklonište za planinare i slično. Radovi studenata će biti izloženi na “Space”-u 4. maja, kada će biti proglašen dobitnik Konkursa.

Mogućnost učešća je individualno ili u timu od 2 studenta, a autor/i najboljeg rješenja biće nagrađen/i studijskim putovanjem, od strane kompanije Entext, u neku od evropskih zemalja (Španija, Njemačka ili Italija).

Još jedan veoma interesantan segment u sklopu sajma jeste aktivnost pod nazivom “Afirmišemo mlade kreativce“, kojom organizator želi promovisati, podržati i ohrabriti stvaralaštvo mladih kreativaca koji stvaraju autentična rješenja za dizajn enterijera. Za 5 najboljih mladih umjetnika, čiji se odabir vršio na osnovu poslatih fotografija kreativnih radova (slika, skulptura, kao i drugih predmeta koji služe uređenju enterijera), obezijeđeno je besplatno predstavljanje na “Space”-u.

U sklopu sajma “Space”, u subotu i nedjelju, 5. i 6. maja, biće organizovana radionica studenata Arhitektonskog fakulteta UCG, “Dan(i) A”, pod mentorstvom Mr Marije Bojović, u okviru koje će studenti pružati besplatne konsultacije svim zainteresovanim građanima. Radionica promoviše i podstiče društvenu odgovornost i podiže svijest građana o bitnoj i neophodnoj ulozi arhitekte u procesu projektovanja, čime se direktno utiče na kvalitet prostora.

Od velikog značaja za većinu posjetilaca je informacija da će se pružati besplatna stručna pomoć građanima u projekciji planinskih vikendica, rješavanju konceptualnih problema životnog i radnog prostora, izradi idejnih rješenja enterijera i slično.

Usljed što bolje i preciznije komunikacije i kako bi se na najbolji način moglo izaći u susret zainteresovanim građanima, prije dolaska je potrebno pripremiti što detaljnije podatke o prostoru ili segmentu prostora koji će biti predmet intervencije (mjere, fotografije).

Pozivamo vas da posjetite sajam “Space” od 4. do 6. maja u terminu od 10h do 22h, jer vas očekuju predstavljanja veoma interesantnih, modernih i sofisticiranih dizajnerskih elemenata, kako naših, tako i svjetski poznatih brendova, kao i mnoštvo zanimljivih aktivnosti i iznenađenja u kojima ćete zasigurno uživati.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Prilikom poziva kažite da ste oglas našli na portalu CRNA.GORA.ME

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: