Snimanje nekretnina virtuelnom (360) kamerom

Snimanje nekretnina virtuelnom (360) kamerom

Ako ne možete da odvedete kupca na lice mjesta, ne postoji bolji način da prezentujete klijentu nekretninu nego da mu je prikažete u virtuelnoj realnosti. Virtuelne slike (panorame) su moderne i efikasne, jer omogućavaju posjetiocu da virtuelno prošeta kroz vaš objekat u 360° ili 3D (sa VR naočarima).

Virtuelna tura je praktično set specijalno projektovanih (360) fotografija kroz koje se korisnik može kretati kliktanjem. Pogled u 360 fotografijama možete pomerati u svim smerovima – kao da stojite, na primjer, u sobi i možete da se okrećere na sve strane i gledate svuda oko sebe. A onda pređete u drugu prostoriju, ili na terasu ili izađete u dvorište.

Na ovaj način kupac može da vidi sve oko sebe, kao da je otišao u obilazak nekretnine.

Zbog toga su Google 360 virtuelne ture odličan način da unapredite poslovanje svoje agencije, da brže prodate nekretnine i da uštedite vreme sebi i klijentu.

Kako da prikažem nekretnine u virtuelnom prostoru?

Crna Gora Media je Google Street View Trusted i Google Certified Photographer partner, te je ovlašćena za kreiranje virtuelnih tura na Google mapama. Do sada smo na mapu postavili više od 20.000 fotografija!

Put do virtuelne ture na Google mapi i vašem sajtu nije dug, ali se sastoji od nekoliko veoma bitnih koraka. Prvi korak je da nam se javite na broj telefona +38267852669 🙂

Kada se dogovorimo za obilazak vašeg objekta, naša ekipa izlazi na teren i snima ga. Koliko će snimanje trajati i koliko će snimanje koštati, zavisi od veličine objekta i broja fotografija koje treba napraviti. Veoma je važno pažljivo odabrati broj i pozicije tačaka na kojima će biti snimljene fotografije.

Nakon snimanja, vraćamo se u studio i pristupamo postprodukciji snimljenih panorama, njihovom objavljivanju na Google mapi i povezivanju u virtuelnu turu. Nakon toga, virtuelna tura se može postaviti i na vaš sajt, ili podjeliti na društvenim mrežama.

Mogu li se 360 fotografije postaviti na Facebook?

Mogu. Facebook omogućava objavljivanje zasebnih 360 fotografija na profilima i stranicama. Nije potrebno ništa dodatno raditi sa njima – postavljate ih kao obične fotografije, a Facebook ih prepozna i prikaže kao panorame.

Koliko košta snimanje 360 kamerom?

Cijena snimanja i kreiranja virtuelne ture zavisi od objekta koji snimamo. I to ne samo od njegove veličine već i položaja, geometrije… Ključno je da se panorama kreira tako da je kretanje prirodno i da omogućava korisniku da sagleda sve važne tačke nekretnine.

Mi se profesionalno radimo fotografisanje nekretnina i snimanjem virtuelnih tura za agencije i ugostitelje. Javite nam se da vam damo ponudu.

Kontaktirajte nas na +38267852669 ili marketing@crna.gora.me

 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Prilikom poziva kažite da ste oglas našli na portalu CRNA.GORA.ME

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: