Automatikon pametne brave – savršeno rješenje za ugostitelje

Automatikon pametne brave – savršeno rješenje za ugostitelje

Da li izdajete apartmane? Izdajete sobu? Automatikon ima savršeno rješenje za Vas!

Pametne brave Vam omogućavaju da gostima pošaljete kod ili digitalni ključ, tako da vrata apartmana mogu otključati unošenjem koda na tastaturi ili pomoću aplikacije na svom pametnom telefonu.

Vi, domaćin, prosto trebate da gostu pošaljete kod za otključavanje ili da mu dodijelite digitalni ključ koristeći aplikaciju na vašem pametnom telefonu, brzo i jednostavno.

Nakon što gost napusti apartman, njegov boravak je gotov, a kod za otključavanje prestaje da važi, digitalni ključ više jednostavno ne funkcioniše.

Pametna brava kombinuje prednosti klasične brave sa fizičkim ključem i praktičnost daljinskog podešavanja i otključavanja/zaključavanja brave.

Jednostavna i intuitivna aplikacija je dostupna za Android i iOS (Apple) pametne telefone.

Dolazak gosta u kasnim satima više nije problem, jer on može da uđe u apartman u bilo koje vrijeme, u 4 ili 16h, bez neophodnog Vašeg pristustva. Zahvaljujući tome, recepcija više ne mora da radi 24/7. Vaši zaposleni takođe ne moraju da čekaju dolazak gosta u kasnim satima.

DEŠAVALO VAM SE DA OSOBLJE KORISTI ILI IZDAJE VAŠ APARMAN ZA SVOJU KORIST DOK STE VI ODSUTNI?

Ukoliko je pametna brava povezana na Wi-Fi, u svakom trenutku, sa bilo kojeg mjesta u svijetu možete pristupiti logovima i zapisima kada je brava otključana/zaključana i od strane kojeg korisnika. Na ovaj način imate potpuni nadzor i onemogućavate malverzacije sa vašim nekretninama kada ste odsutni.

Nećete više “pecati” ključeve po torbicama i džepovima

Čitava ideja iza pametne brave (i svakog Smart home uređaja) je u povećanju praktičnosti u Vašem domu. Za pametne brave, to uključuje funkcije kao što su daljinski pristup, glasovne komande, ili scene. Pomoću Smart home sistema možete podesiti scene kao što je “Laku noć scena” čije će pokretanje recimo prigušiti ili isključiti svjetla, podesiti termostat i zaključati ulazna vrata.

Možete kontrolisati pametnu bravu daljinski kada je povezana na Wi-Fi. Često, to podrazumijeva kupovinu malog Wi-Fi mosta koji povezuje bravu na mrežu. Kada to uradite, moći ćete otključati/zaključati bravu sa bilo kojeg mjesta u svijetu ukoliko imate internet konekciju. Zaboravili ste da zaključate vrata kada ste krenuli na posao ili na višednevno putovanje? Pametna brava može biti podešena da se automatski zaključa ili da Vas obavijesti ako je ostala otključana.

Napravite moderan prvi utisak

Pametne brave ne moraju biti čudne ili neobično oblikovane. Tačnije, mogu biti maskirane kao obične brave. Neki modeli brava izvana izgledaju kao obične “glupe” brave, iako imaju funkcionalnost pametne brave. Ti modeli omogućavaju običan, normalan izgled vrata sa vanjske strane, skrivajući pametne komponente koje se nalaze iznutra. Kako se ove brave montiraju na unutrašnju stranu cilindra, izgled sa vanjske strane vrata može ostati nepromijenjen.

Sa druge strane, ukoliko želite da modernizujete izgled vaših vrata, postoje modeli brava sa tastaturama i otvorima za ključ koji moderno izgledaju. Bilo da želite moderan ili klasičan izgled, vjerovatno postoji pametna brava koja će odgovarati Vašem stilu.

Zadržite Vaše stare ključeve

Samo zato što ste ugradili pametnu bravu ne mora da znači da morate da odbacite klučeve. Pošto postoje modeli brava koji se ugrađuju na vrata koja već imate, moći ćete i dalje da koristite ključeve ukoliko je Vama ili nekome od ukućana iz nekog razloga tako praktičnije.

Pustite prijatelje unutra kada ste vi odsutni

Ukoliko ste vlasnik vikendice ili apartmana koji se izdaje, ukoliko koristite servis za čišćenje ili šetača psa, ili ako prosto imate prijatelje koji često navrate, pametna brava vam svima može olakšati život.

Nema više potrebe za kopiranjem ključeva ili sakrivanjem rezervnog ključa oko ulaznih vrata. Umjesto toga, možete dati digitalne ključeve koristeći aplikaciju na mobilnom telefonu, računaru ili tabletu, a čak možete i ograničiti vremena tokom kojih je nekome dozvoljen pristup Vašem domu. Na primjer, možete omogućiti ulaz nekome samo radnim danima od 14 do 16h.

Takođe, tu je i opcija da omogućite cimerima ili članovima porodice neograničen pristup, tako da sistem funkcioniše za čitavo domaćinstvo.

U slučaju recimo dostave paketa kada niste kući, postoji mogućnost dodjele jednokratnog koda za otključavanje vrata, tako da dostavljač može ostaviti paket unutra, odmah pored ulaznih vrata. Neki ljudi dostavu u kuću mogu smatrati pomalo neprijatnom i rizičnom, ali uz odgovarajući nadzor (npr kamera ili pregled logova – vremena tokom kojeg su vrata bila otvorena/otključana) možete držati oko na svakome ko ulazi.

Brzo omogućavanje pristupa je takođe lako. Recimo da neko koga znate i kome vjerujete treba na kratko da uđe u Vaš dom iz nekog razloga. Ukoliko je Vaša pametna brava konektovana na Wi-Fi modul, možete mu otključati vrata sa bilo kojeg mjesta u svijetu pomoću par klikova u aplikaciji na Vašem mobilnom telefonu.

Čuvajte svoj dom

Da, pametne brave su povezane na mrežu i svako ko ima pametnu bravu treba da ažurira aplikacije, koristi PIN (ili neku drugu sigurnosnu metodu) za otključavanje svog pametnog telefona. Međutim, pametne brave zaista eliminišu mogućnost da neko izvuče ključ ispod Vašeg otirača.

Bez potrebe da pravite kopije ključa ili čuvate rezervne, biće manje načina za ulazak u Vaš dom koji lebde okolo u formi fizičkih ključeva. Pametne brave mogu čak biti podešene da se automatski zaključaju nakon podešenog vremena ili kada Vaš pametni telefon napusti geografsku lokaciju Vašeg doma.

Pametne brave se mogu podesiti tako da šalju obavještenje na Vaš pametni telefon u slučaju pokušaja nasilnog otključavanja vrata, takođe, pametnih brava omogućava pregled zapisa otključavanja/zaključavanja brave što omogućava da imate uvid u to kada i ko ulazi u vaš dom, gdje god da se nalazite, što svakako doprinosi bezbjednosti Vašeg doma.

Smart home sistemi i hotelska rješenja

Kako je smart home širok pojam i kako sam sistem ima nebrojeno mnogo mogućnosti, iako nudimo smart home rješenja i za poslovne zgrade i ostale objekte, u svrhu prezentacije rješenja koje nudimo, smart home sistem ćemo posmatrati na dva načina:

Na nivou stambene zgrade, moderna elektronika pruža mogućnosti od jednostavnih čitača kartica i otključavanja unošenjem koda na ulazu u zgradu i svjetlosnih tijela koja se pale po detekciji pokreta, pa sve do sistema potpune integracije, kontrole i automatizacije infrastrukture i uređaja u čitavoj zgradi.Na nivou stambene jedinice, smart home sistem integriše kontrolu svih uređaja i sistema uređaja u stanu, u svrhu postizanja višeg nivoa kontrole, praktičnosti, povezanosti i kad niste u stanu, bezbjednosti, energetske efikasnosti i drugih benefita ovog sistema.

 

Za više informacija kontaktirajte firmu Automatikon d.o.o.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Prilikom poziva kažite da ste oglas našli na portalu CRNA.GORA.ME

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: