Savjeti za mirišljave i uvijek suve peškire

Ukoliko se vaši peškiri sporo suše, ostavljaju dlačice po tijelu nakon tuširanja, blijede i premekani su, pomoći će vam alkoholno sirće, slana voda i pranje prije korišćenja

Ima li išta ugodnije od brisanja tijela i lica mekim i mirisnim peškirom? Upravo takav ugodan osjećaj možete da imate uvijek i to uz pomoć 5 trikova koji rješavaju problem grubih, vlažnih ili, pak, izblijedelih peškira u boji.

Problem 1- Sporo se suše
Peškiri koji ne upijaju vlagu dok se brišete ili, pak, koji se sporo suše problem je koji se najčešće odnosi na potpuno nove peškire. Ukoliko želite da preskočite ovaj dio, prije samog korišćenja operite ih tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi i prepolovite količinu omekšivača.

Rezultat slika za savjeti za mirišljave i suve peškireProblem 2 – Imaju miris vlage
Niko ne želi da se nakon tuširanja ogrne peškirom koji je uhvatio miris vlage. Ako imate ovaj problem, potopite ih u vruću vodu u koju ste dodali 1 do 2 kašičice alkoholnog sirćeta. Ostavite da kratko odstoje, te ih nakon toga operite uobičajeno. Ostavite ih da se dobro osuše.

Problem 3 – puštaju dlačice
Ako peškir nakon brisanja na vašem tijelu, ali i po cijelom kupatilu ostavlja dlačice, morate da ga dobro operete. I ovaj problem se odnosi na nove peškire koji izbacuju višak vlakana. Ukoliko želite da budete sigurni da se to neće dogoditi, prije korišćenja ih operite tri do pet puta na najvišoj dozvoljenoj temperaturi.

Foto: Thinkstock

Problem 4 – Boja im blijedi
Ako koristite peškire jakih boja, prije prvog korišćenja ih potopite u jako zasoljenoj toploj vodi i ostavite da tako odstoje sat vremena. Nakon toga ih operite uobičajenim postupkom. So će djelovati kao fiksator boje.

Srodna slikaProblem 5 – premekani su
Premekani peškiri loše upijaju vlagu što ćete odmah i primijetiti prilikom brisanja nakon tuširanja. Da biste riješili ovaj problem, umjesto omekšivača u veš mašinu sipajte šoljicu alkoholnog sirćeta. On će djelovati poput omekšivača, ali neće previše opustiti vlakna. Ne morate da se bojite mirisa sirćeta jer, vjerovali ili ne, on će nakon završetka pranja potpuno ispariti.

Srodna slika

Kako vrijeme prolazi tako peškiri nakon nekog vremena postanu grubi i poprime neugodan miris. Neki će se peškira odmah riješiti i zamijeniti ih novim, a neki će pak odlučiti da spase što se spasiti da. To

Izvor: stil.kurir.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: