Petospratna kućica na drvetu proglašena za kuću godine! (FOTO)

Svake godine, ogroman broj internet korisnika glasa i bira kuću godine, a ovog puta, ta čast pripala je petospratnoj kući na drvetu…

Ova kuća na drvetu koja ima veoma neobičan dizajn, pobedila je tradicionalnu rezidenciju u Los Anđelesu, kao i najstariju kuću u Čarlstonu. Sve do skoro, ova kuća sa tri spavaće sobe i četiri kupatila na Bejndbridž ostrvu nadomak Sijetla pripadala je Džejsonu Meklenanu, dizajneru i zaštitniku životne sredine, koji je radio na eco-friendly odmaralištu Leonarda di Kaprija, koje uskoro treba da bude otvoreno u Belizeu.

“Bio sam povezan sa ovom kućom, a ona me povezala sa prirodnim okruženjem”, rekao je Meklenan u jednom intervjuu o svojoj vašingtonskoj kući koja je okružena drvećem kedra. “Ona ima sjajan pogled, sjajnu svjetlost i sve ove različite nivoe. Uvijek možete pronaći prostor koji odgovara vašem trenutnom raspoloženju”.

Izgrađena 1978.godine od strane drugog arhitekte, ova kuća je ankerisana uz pomoć četiri reciklirana drvena stuba, za koje Meklenan vjeruje da su zapravo starinske Douglas jele, stare preko 100 godina. Drugi nivo ovog doma predstavlja dnevna soba, dok vas prizemlje vodi prema jezeru.

Drugi reciklirani elementi ove kuće su prozori, koji su napravljeni od starih prozora na brodskim kabinama, kao i mesingane kvake koje takođe potiču sa starog broda.

U kuhinji se nalazi četiri metra dugački antički prozor, a tu je i dvorište sa pogledom na Padžet rukavac. Glavna spavaća soba odmah pored sebe i jedinstveni solarijum.

Na četvrtom i petom spratu nalazi se još nekoliko spavaćih soba, uključujući i jednu koju je Meklenan koristio kao kućnu kancelariju do skoro, i u njoj je pisao svoje knjige i dizajnirao građevine.

“To je jednostavno prirodni raj”, rekao je Meklenan. “Sve se nalazi ušuškano u drveće, tako da je i ono očuvano, a ekosistem je netaknut. Zaista se osjećate posebno kada provedete malo vremena tamo”.

Ovaj jedinstveni dom skoro je prodat po cijeni od 875.000 dolara.

 

Izvor: mojenterijer.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: