Ovako će izgledati najveća drvena zgrada u SAD (FOTO)

Najveća američka građevina od drvene konstrukcije biće poslovni objekat i nalaziće se u gradu Njuark u saveznoj državi Njudžersi.

Kanadski studio Michael Green Architecture prezentovao je planove za veliki kancelarijski kompleks od drveta koji će biti formiran kao kompleks tri volumena, visine -šest, osam i jedanaest spratova. S površinom od 46.451 kvadratni metara očekuje se da će ovaj objekat, kada se izgradi, ponijeti titulu najvećeg objekta u Sjedinjenim Američkim Državama koji je izgrađen korišćenjem drveta kao primarnog građevinskog materijala.

Objekat će biti duplo veći od objekta u Mineapolisu, koji je takođe potpisuje studio Michael Green Architecture, i koji je do sada nosio epitet najveće zgrade od drveta u SAD.

Kroz predstavljene rendere, može se uočiti da će drvo biti potpuno izloženo u enterijeru dok će veliki prozori na fasadi i centralni atrijum sa staklenim krovom obezbijediti dovoljno prirodnog osvjetljenja.

Arhitektonska firma projektovala je ovaj objekat komercijalne namjene prema zahtjevu kompanije za nekretnine Lotus Equity Group. Zgrada će biti dio novog trga Riverfront, koji će se prostirati na površini od 4,8 hektara.

Cjelokupan projekat Trga Riverfront imaće ekološki karakter tako da su arhitekte za gradnju izabrale drvo što zbog održivosti što zbog kvaliteta i brzine izgradnje.

„Dobre zgrade su dobri susjedi i mi predviđamo održivu, efikasnu i arhitektonski zapanjujuću budućnost Njuarka.“, rekle su arhitekte.

Projekat Trga Riverfront će sadržati stambeni kompleks od 2.000 stambenih jedinica, mnoštvo kancelarijskog prostora, hotel, objekte kulture i funkcionalno osmišljen javni prostor.

Početak gradnje očekuje se ove godine.

Izvor: gradnja.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: