Da li je ovo vila Mila Đukanovića na Gorici?

Portal Sedmica je prije dva dana objavio tekst pod naslovom „Вила Мила Ђукановића на Горици!“

Foto: Sedmica

U tekstu se pozivaju na navode komšije, i govore da Milo Đukanović više ne stanuje u svom stanu u zgradi na Gorici u koju je svojevremeno stambeni prostor dobilo desetak crnogorskih funkcionera, već u obližnjoj novosagrađenoj velelepnoj vili na placu njegovog prijatelja Vladana Ivanovića, vlasnika „Volvoksa“, površine 481 kvadratnog metra.

Uz pomoć kompjuterske aplikacije Google Earth pogledali su satelitski snimak (koji je, kako navode, star više od godinu i po dana), pošto je „ovoj lokaciji zemaljskim putem praktično nemoguće prići“.

U neposrednoj blizini je državna vila „Gorica“ (označeno brojem 2 na slici), kao i kuća Milovog bivšeg prijatelja Ratka Kneževića (5), i vlasnika „Volija“ Dragana Bokana (4). Zgrada u kojoj je do skora stanovao označena je brojem 3, navodi se u tekstu.

Foto: Sedmica

Do 2008. godine, taj plac je pripadao zelenom pojasu, ali je aprila mjeseca te godine izmjenama Detaljnog urbanističkog plana „Nova varoš 2“ pretvoren u gradsku urbanističku parcelu broj 104, površine 1.579 kvadrata, piše Sedmica.

Prije četiri godine, Vladan Ivanović, bliski prijatelj Mila Đukanovića, i brat Miodraga Ivanovića, koji je kum i najbliži saradnik Aca Đukanovića, kupio je od Grada tu parcelu za čak 1.108.458 evra, u postupku sprovedenom po Javnom pozivu objavljenom u dnevnoj štampi, navodi se u tekstu.

Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su direktor Agencije za imovinu Podgorice, Dragan Đukić i kupac Vladan Ivanović. U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu. Cijena po kvadratu je 702 evra, odnosno 1.108.458 eura ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta. To je veći dio sadašnjeg placa, a još jedna manji dio je kupio od privatnika, tako da ga je samo zemljište koštalo blizu 1.500.000 evra, saznaje Sedmica.

Na kraju, navodi se da je Vladan Ivanović samo formalni vlasnik ove vile, a Milo Đukanović stvarni, jer to su „potvrdili i naši izvori iz njihovih krugova“.

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: