7 modernih spavaćih soba u rustičnom stilu

Moderni rustični enterijeri poslednjih godina su stekli veliku popularnost i objavili rat svedenom minimalističkom stilu i paleti hladnih boja koji su veoma dugo bili popularni.

Rustičan stil nas asocira na tople, zemljane tonove, mekane debele tepihe, krznene prekrivače, restauriran ili recikliran namještaj, neobrađene i prirodne materijale… a mi vam dajemo predloge kako ove elemente da kombinujete sa drugim stilovima ili neutralnim detaljima kako biste kreirali moderan enterijer koji odiše rustičnim šarmom.

Moderan krevet u rustičnom enterijeru

Ova svijetla i prijatna spavaća soba prosto nas mami da zakoračimo na mekani vuneni tepih i opružimo se u udobnom krevetu. Prirodni materijali – drvo i kamen, dominiraju u njenom dizajnu, a poseban šarm pružio je veoma upečatljiv rustičan luster od grančica. Dobrodošao kontrast i novu dimenziju prostoru uneo je moderan metalni ram kreveta.

Geometrijske šare u rustičnom enterijeru

Rustičan stil ne mora da bude neobrađen i sirov. Ova sofisticirana soba u rustičnom stilu obogaćena je asteškim šarama i motivima i modernim lusterom koji podsjeća na stilizovane jelenske rogove.

Modernizovan rustični enterijer

U ovom enterijeru dominira drvo, pa je čak i zidna dekoracija načinjena od tog materijala. Rustičan stil je modernizovan interesantnnim rasvjetnim tijelima i modernim krevetom, ali ni tipični detalji rustičnog stila, poput tepiha od životinjske kože, nisu izostali.

Rustika u nežnijem stilu

Čest element rustičnog stila – rogovi divljih životinja, može biti modenizovan i „ublažen“ ako se izloži u vidu umjetničkog djela, na primjer slike. U kombinaciji sa nježnim ružičastim bojama, ova rustična soba primila je ženstvenu notu.

 Kako unijeti boje u rustičan enterijer

​Veliko uzglavlje kreveta u formi tapiserije, odličan je način da se dočara rustičan stil, ali i unese mnoštvo boja i šara u inače sveden i neutralan enterijer.

Potkrovlje u rustičnom stilu

Masivan luster od vještačkih rogova zauzima centralno mjesto i dominira u zadivljujućoj spavaćoj sobi u potkrovlju. Upečatljivi elementi poput lustera, kamina, kamenog zida i drvenih greda odmah nas asociraju na divljinu, prirodu i rustičan stil, dok veliki krovni prozor koji unosi dosta svjetlosti u prostor, donosi i dozu modernosti cjelokupnom dizajnu prostora.

Spoj industrijskog i rustičnog stila

U ovoj spavaćoj sobi, rustičan stil susreo se sa elementima industrijskog i formirao veoma skladan savez. Ovo je i sjajan primjer kako se reciklirani namještaj poput kreveta od paleta, savršeno uklapa u rustičan stil. Plava boja se veoma lijepo dopunjuje sa bakarnim tonovima na namještaju i rasvjeti, a cio dizajn zaokružuje zid od izloženih cigala.

Izvor: kucastil.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: