12 SAJNIH ideja za uređenje TERASE

Bilo da živite u kući ili stanu, terasa ili balkon su svakako dio vašeg doma koji može biti vaša privatna oaza mira i tišine, odnosno mjesto u kom provodite svaki djelić svog slobodnog vremena, upijajući energiju prirode i vašeg okruženja.

Terase su idealni prostori koji će vam pomoći da jedan dio prirode unesete u svoj stan ili kuću, kako biste svakodnevno mogli da uživate u ambijentu koji će vam omogućiti da napunite baterije na najbolji način, dok iza sebe ostavljate sve brige i problem koje vam nosi svakodnevica. One su savršene za početak vašeg dana, kao tajno mjesto, odvojeno samo za vas, gdje ćete popiti svoju prvu kafu i pripremiti se za sve što vam taj dan donosi.

Evropski balkoni i terase su uglavnom skučeni prostori, baš kao i stanovi čiji dio predstavljaju. Suočeni sa sve većom populacijom u gradovima, arhitekte grade sve više nebodere, sa sve većim brojem malih stanova, pa su samim tim i naši privatni prostori postali djelimično ograničeni. Ipak, ako imate dovoljno mašte i volje, od svog stana možete napraviti idealni prostor za sebe o čemu smo već nekoliko puta pisali, dok su terase i balkoni sasvim druga priča.

Iskoristite vašu terasu za uživanje tokom lijepih i toplih dana tako što ćete je urediti već sada. Mali detalji su dovoljni da joj potpuno promijene izgled i obezbijede vam predivan kutak za opuštanje.

Izdvojili smo ideje koje će vam pomoći u ovom zadatku i inspirisati vas da napravite pravu malu oazu u vašem domu.

Ovo je 12 predloga kako možete urediti balkon sa minimalnim ili srednjim ulaganjem.

Ogledala, kao i vedre, svijetle boje će učiniti prostor većim i svjetlijim ukoliko vaša terasa nije na sunčanoj strani ili nemate dovoljno svijetlih otvora.

Zanimljive pločice i zidne obloge mogu itekako oplemeniti prostor i upotpuniti enterijer, iako imate samo par komada namještaja.

Još jedan primjer dobro uklopljenih jakih boja i svježih tonova.

Odlično organizovan prostor, tako da terasa može biti produžetak, dodatni dio radne ili spavaće sobe.

Ako to želite, vaš balkon može biti uređen u potpuno drugačijem stilu od ostatka doma.

Osjećajte se kao da ste izašli u kafić, sjedite na terasi hotela ili čekate voz na stanici i pijete kafu.

Ako je balkon veoma mali, jedna stolica i stočić sa par biljaka i kojim ukrasom na zidu, biće dovoljni da se osjećate ušuškano u svom kutku.

Bijela boja je uvijek odličan i siguran izbor za uređenje malih ali i velikih prostora.

Ona čini prostor izgleda prostranije i da više „diše“, uz par detalja toplih tonova sigurno ćete imati balkon prijatan za boravak.

Još jedan mali balkon koji je vizuelno proširen ogledalom, koje dodatno reflektuje svjetlost, i obogačen cvijećem.

Ovo može biti rješenje za svaki prostor.

Dobro osvjetljenje i velika količina svjetlosti su bitni za svaku prostoriju.

Pomoću par zidnih lampi odgovarajuće jačine možete postići opuštajuću atmosferu i u večernjim časovima.

Ako želite da balkon bude vaš kutak, isključivo za izležavanje, popunite ga dušekom ili samo debljim sunđerom i jastucima.

Dodajte stočić ili neku policu i eto malog raja.

18 ideja za udobne teraseIzvor: mogujatosama.rs / mojenterijer.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: