Briljantne ideje za PRAKTIČNO uređenje KUPATILA

Kada je uređenje stana u pitanju, ova prostorija nekako često bude zanemarena ili izuzeta od svih tih kreativnih ideja koje mjesto za stanovanje čine domom. Iako možda naizgled ne izgleda tako, i kupatilo se može urediti na vrlo kreativan način – postoje trikovi i pragmatični predlozi u vezi sa dizajnom kupatila koji će vam se sigurno dopasti.

U nastavku vam predstavljamo briljantne ideje kako da uredite svoje kupatilo.

Držač za peškire

Ovaj simpatičan i neobičan držač za peškire možete napraviti vrlo lako.

Uzmite drvenu obrađenu dasku, koju pričvrstite za zid šrafovima i držačima, potom zakačite sa njene donje strane kukice kroz koje ćete provući savitljivu žicu, koju naposletku obmotate oko drvene šipke, preko koje slobodno možete da prebacite peškir.

Viseće pletene korpe

Ne znate kako da iskoristite pletene korpe i samo vam zauzimaju prostor u ostavi? Evo načina da budete kreativni – učinite ih dijelom namještaja u vašem kupatilu tako što ćete ih okačite od šarke na zidu.

Dobili ste idealno mesto za odlaganje peškira, fena, ili šta god poželite da vam se uvijek nađe pri ruci, a da ne zauzima dodatni prostor.

Makeup magnetni pano

Sjajna ideja kako da oplemenite svoj kutak za šminkanje! Okačite magnetnu ploču na zid, a na komade šminke poput rumenila, senki, bronzera i sl. lepkom pričvrstite tanke male magnete, koje ćete potom okačiti na pano.

Nama je ova ideja fenomenalna!

Magnetna traka za odlaganje

I dalje smo na tragu iste ideje. Stalno gubite šnalice i ukosnice, a pincetu ne možete da nađete baš onda kada vam je prijeko potrebna.

Evo rješenja – uzmite obučnu magnetnu traku, pričvrstite je za zid i dobili ste idelano mjesto za odlaganje svog sitnog metalnog aksesoara poput šnala, makazica, pinceta i sl.

Drvene police-palete

Odlična ideja kako da iskoristite palete koje vam zauzimaju mjesto na terasi ili u dvorištu.

Okačite ih na zid pomoći šrafova, a sa donje strane provucite mesinganu šipku, preko koje ćete moći da kačite peškire, dok ćete sa gornje strane dobiti policu na koju ćete moći staviti parfem ili neku saksijsku biljku.

Skrivena polica

Sigurni smo da je i vama poznat problem sa stalnim nedostatkom prostora za odlaganje. Stoga, treba iskoristiti svaki njegov pedalj, pa i dio iznad vrata u kupatilu može poslužiti kao mjesto za policu, na koju ćete moći odložiti sve što vam nije potrebno svakodnevno.

Tegle kao dio dekora u kupatilu

Prazne staklene tegle lako mogu naći svoju pragmatičnu svrhu – kao vid uređenja u kupatilu.

Iskoristite tegle kao držače za npr. četke, vatu, štapiće za uši, ili bilo šta drugo što vam je zgodno da vam uvijek bude pri ruci. Originalno i praktično!

Kuke u ormarićima

Nije kompikovano za izvesti, a dosta znači – sa unutrašnje strane vrata ormarića u kupatilu stavite kukice, od koje ćete moći okačiti fen, peglu za kosu i sl.

Ovako ćete zasigurno uštedjeti na prijeko potrebnom prostoru.

Korpe za odlaganje

Još jedan način da što bolje iskoristite prostor.

Nabavite dekorativne korpe, ili čak saksije ovog tipa, koje možete naću u namjenskim radnjama, i iskoristite ih kao kutak za peškire, četke za feniranje, ili pak za odlaganje toalet papira.

Poslužiće svrsi, a enterijer vašeg kupatila će učiniti interesantnijim i modernijim.

Izvor: mogujatosama.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: