10 načina da male prostore učinite prijatnijim i udobnijim

Nizak plafon može doprineti tome da se u prostoriji osjećate skučeno i zarobljeno, ali često ne postoje uslovi za veće promjene u enterijeru. Međutim, uz par trikova možete prevariti realnost i stvoriti utisak veće visine bez renoviranja samog plafona.

Otkrijte deset elemenata koje možete promijeniti u enterijeru kako biste mali prostor učinili otvorenijim i prijatnijim.

Police

Koristeći otvorene police koje se prostiru do plafona, odvlačite pogled nagore i kreirate iluziju visine.

Kuhinjski ormarići

Najbolji način da vaša kuhinja djeluje prostranije je postavite kuhinjske ormriće sve do plafona. Čak i ako ih ne budete koristili, estetski efekat će biti vredan investicije.

Krečenje

Farbanjem zidova i plafona prostorije u istu boju, gubi se jasna linija gdje se zidovi završavaju a gdje počinje plafon. Ukoliko smatrate da je boja zidova suviše tamna za plafon, posvijetlite je bijelom bojom za 50 posto i nanesite na plafon.

Zavjese

Okačite dugačku zavjesu direktno na plafon, a vertikalni nabori će dodatno naglasiti visinu.

Srodna slika

Ogledala

Koristite velika ogledala gdje god je to moguće. Pomoću velikih ogledala unećete više svjetlosti i stvoriti iluziju većeg prostora.

Nizak namještaj

Prostoriju sa niskim plafonom opremite niskim namještajem, na primer sofama i foteljama sa niskim naslonom.

Vertikalne zidne lampe

Pored samog oblika lampi koji naglašava vertikalu, i svjetlost koju lampa baca na gore i dolje zavaraće oči i učiniti da prostorija izgleda više.

Raskrčite nered

Izbjegavajte nagomilavanje stvari i namještaja u prostorijama sa niskim plafonom, jer će to samo povećati ojsećaj skučenosti.

Vertikalna dekoracija na zidu

Budite odvažni i ukrasite zid tapetama sa vertikalnim prugama ili recikliranim drvenim letvama postavljenim uspravno.

Vrata i prolazi

Izvor: kucastil.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: