Zavirite u luksuzan dom Suzane Mančić sa 3 terase (FOTO)

Suzana Mančić je jedna od najpoznatijih TV voditeljki, a evo kako izgleda njen raskošni stan u centru Beograda!

Srodna slika

Kada se posle brojnih selidbi skrasila u strogom centru Beograda, voditeljka Suzana Mančić pronašla je pravo mjesto za život u kom je svaki kutak oplemijenjen brojnim uspomenama i predmetima vrijednim pažnje.

U samom centru grada, u zgradi koja se nalazi tik pored Beograđanke, živi jedna od najpoznatijih voditeljki Suzana Mančić (61), koja se u Ulicu kneza Miloša doselila prije više od jedne decenije.

Žamor i buka, karakteristični za ovaj dio Beograda, prisutni su tokom cijelog dana, ali to ne smeta čuvenoj „lotodjevojci jer se privikla na gužvu i haos. Suzanin stan u zgradi koja je izgrađena 1956. godine ima 175 kvadrata, a kada ga je kupila, morala je baš sve da promijeni u njemu.

„Ima i prednosti i mana živjeti u centru grada. Ulica kneza Miloša jedna je od najprometnijih, ovuda prolaze i sve demonstracije, uvijek je bučno. Dešavalo nam se da po nekoliko dana ne možemo prozor da otvorimo ako su napolju neki radovi. Ali, s druge strane, zanimljivo je kad ispod prozora vri život, ovo je žila kucavica prestonice“.

Rezultat slika za suzana mančić dom poznatih puls

„Rekla bih da sam ovim stanom zaokružila sve svoje selidbe. Zgrada u kojoj živim sazidana je iste godine kada sam se ja rodila, s tim što sam ja u mnogo boljem stanju nego ona. Komšije su veoma fine. U prvi mah, kada sam se doselila ovdje, malo su zazirali od mene, mislili su valjda da sam uobražena, da ću glumiti neku zvijezdu, ali su brzo shvatili da sam normalna osoba“, s osmijehom priča voditeljka.

foto: Marina Lopičić

Renoviranje Suzaninog doma trajalo je dugo, ali je ona u svemu tome uživala. Ono što joj se posebno dopada, kao i svima koji prvi put uđu u njega, jesu prostrane terase s kojih se pruža nevjerovatan pogled na zapadni dio prestonice.

“ Stan je bio je u veoma lošem stanju kad sam ga kupila. Uložila sam izuzetno mnogo truda, nerava i novca da bih ga renovirala.I promijenila sam apsolutno sve: parket, stolariju, instalaciju, za šta su majstorima bila potrebna puna četiri mjeseca. Tada sam, na sreću, imala para, pa sam mogla to da finansiram. Ali ovaj pogled preko tornjeva Vaznesenjske crkve, krovova Vlade i zastave Srbije, pa sve do mostova na Savi, bio je vrijedan mog truda. Prije nego što sam se doselila ovdje, živjela sam u Zemunu, u Moskvi i na Kipru. I moje ćerke su veoma zadovoljne ovom lokacijom jer im je sve blizu. Navikle su se na buku i zagađenost“, opisuje Suzana, koja je, nakon selidbe starije ćerke Teodore, ostala da živi sa mlađom nasljednicom Natalijom i sestričinom Nevenom.

“ I sve tri smo djevojke. Nevena je kod nas nekoliko godina, studirala je veterinu, a sad se zaposlila. Mnogo je uticala na moju djecu jer je vrijedna i radna, pa im je bila lijep model ponašanja. Moje ćerke su bile pomalo razmažene, ali se to, hvala bogu, promijenilo“, zadovoljna je Suzana, kojoj pogled prelazi preko brojnih detalja u stanu, što je dalje inspiriše na razgovor.

„Stan je prostran i sunčan, dvostrano je orijentisan i ima tri terase prepune cvijeća. Sve sama njegujem, ali nažalost, slabo mi uspijeva jer je u centru grada veliko zagađenje. Da ne pominjem ljetnje temperature, od kojih su mi sve ruže propale. Na terasi koja gleda na crkvu svako jutro pijemo kafu, a to je i kutak moje ćerke Natalije“, jer je pušač.

Rezultat slika za suzana mančić dom poznatih puls

„Ne dozvoljavam joj da puši u stanu jer mi smetaju mirisi, pogotovo od kuvanja, pa zato hranu spremam samo noću. Posle toga otvorim sve prozore da se izluftira“, kaže Mančićeva, čiji životni prostor je prepun sitnih detalja koje je skupljala na različitim krajevima svijeta. Kad se doselila u ovaj stan, sa sobom je donela pet kamiona krcatih stvarima. Na sreću, sve je uspjela da smjesti.

“ U svom domu čuvam stvari koje se nasljeđuju generacijama. Moja mama je u miraz donela takozvanu tursku sobu, od koje su ostale samo dvije male biblioteke, a ostali djelovi su prodati za vrijeme okupacije da bi se preživjelo. Mnogo toga sam donijela i sa putovanja, recimo ruski kutak, dosta porcelana, srebrnine, umjetničke slike… Sve sam to kupovala dok sam živjela u Rusiji. Trosjed na kom trenutno sjedimo star je najmanje 30 godina, zreo je za četvrto presvlačenje. Ja inače ne mijenjam namještaj, nego samo presvlačim. Po meni, dom čine stvari od kojih svaka podsjeća na nešto važno, na putovanja, lijepe trenutke. Imam nekoliko hiljada knjiga, nemam više mjesta u stanu gdje da ih smjestim. Dosta literature, najviše dječije, poklonila sam nedavno na jednoj akciji“, iskrena je Suzana.

Voditeljkin vjerenik Simeon Ocomokos ranije je rado dolazio u Suzanin dom, ali sada uglavnom odsijeda u hotelu. Na takvu njegovo odluku uticala je jedna neobična situacija koju nam je Suzana kroz smijeh prepričala.

“ Simici se najviše sviđaju pogled sa terase i trpezarija. Obožavao je tu da sjedi i doručkuje. Sve dok nisam uhvatila mačku kako lapa njegov puter. Onda mi je rekao: „Mančić, da ja ipak idem u hotel?“ s osmijehom prepričava voditeljka.

U svojoj četiri decenije dugoj karijeri, Mančićeva je radila dosta različitih projekata. Najprije je snimila nekoliko ploča i kaseta, a uporedo s tim krenula je i njena televizijska karijera. U želji da sve to objedini i sačuva od zaborava, Suzana je odlučila da napravi svoj sajt na kojem će ljubitelji njenog rada moći da pročitaju sve novinske članke o njoj, ali i da pogledaju dosta arhivskih snimaka koji nisu dostupni na internetu.

“ U poslednje vrijeme, pored snimanja emisije ‘Suzanin izbor’, posvetila sam se pravljenju svog sajta na kojem će biti sve o mojoj 40 godina dugoj karijeri. Mladi ne znaju da sam ja snimala ploče, filmove, emisije… Imam dosta posla s tim jer sam mnogo radila, pa treba sve to skenirati, obraditi i postaviti. Posao je komplikovan, ali ne odustajem“, završava Suzana.

Izvor: glossy.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: