Najskuplja skulptura u njenom domu košta hiljade eura! Zavirite u stan Vesne de Vinče (FOTO/VIDEO)

Novinarka, spisateljica i vlasnica modne agencije „Miss Yu“, Vesna de Vinča, živi u luksuznom domu na Vračaru iz kojeg se prostire pogled na Hram Svetog Save. U sadašnje gnijezdo preselila se kako bi bila uz majku, koja je u tom trenutku bila teško bolesna.

Širok osmijeh na licu ove autorke brojnih televizijskih formata, je prvo što možete zapaziti. Ono što nas je zanimalo jeste kako se osjeća sada kada posle toliko godina više nije na rijeci, i kada je umjesto talasa uspavljuje gradska vreva.

Related image

– Uspavljuju me zvona Hrama i pogled na ovo čudesno zdanje. Sa broda sam se vratila prije tri godine, kada je moja majka bila jako bolesna. Tada sam shvatila da moram da se vratim i da joj dam snagu – priseća se Vesna, i nastavlja:

– Ona je ozdravila, a ja sam za 36 dana srušila sve zidove i renovirala ga – kaže, i otkriva zašto se uvijek smije:

– Jedan od mojih učitelja bila je Rada Đuričin. Njen princip življenja je da uvijek ima osmijeh na licu, uprkos svemu. Naučno je dokazano da kada se osmjehujete, makar i na silu, povlačite dobro raspoloženje. Srećna sam jer sam našla put ka samoj sebi. Hram je glavni junak našeg doma i sve ostalo je u funkciji tog duha i ljepote koja je ispred nas. Gledajući u Hram relaksiram se, puštam da ta svečanost uđe u moj dom – objašnjava Vesna.

U prostranu dnevnu sobu punu antikviteta, dominiraju originalna djela Olje Ivanjicki, inače Vesnine nekadašnje velike prijateljice, i započinje priču o skulpturi od kašika koja košta više hiljada evra.

Novinarstvo joj je otvorilo brojne vidike, upoznala je divne ljude, umjetnike, pjesnike, pisce, ali i svog prvog supruga – novinara Milana Langa. Sada, kada je napunila jubilarni 60. rođendan, Vesna sumira životne odluke.

– Nije lako biti nezavisan novinar, ali ja se i dan-danas bavim time. Toliko puno stranputica i zabluda je bilo. Dok se čovjek izbori i prođe kroz prašumu, prođe život – objašnjava Vesna, koja o bivšim muževima ima samo riječi hvale.ž

– Moj prvi muž je od mene bio stariji 20 godina i u njemu sam tražila oca koji je tek bio preminuo u tom trenutku. Imala sam tu sreću da rastem uz velike muške figure, šmekere, kavareljere i velike ličnosti. Od Langa sam se razvela posle 7 godina braka. Razvod, taj neuspjeh je rizik da žena počne da mrzi muškarce – kaže, i nastavlja s osmijehom da se sjeća drugog supruga Predraga Vitasa.

– Najljepši čovjek u bivšoj Jugoslaviji u kojeg su mnogi bili zaljubljeni. Imao je te divne, plave oči kojima me je osvojio, kao iz vikend ljubavnog romana. Imao je apolonsku ljepotu. Bio mi je učitelj, ljubav, sve – kaže Vesna.

Related image

U Vesnin dom rado svraća i jedna princeza.

– Uvijek je veselo i volim da mi je dom pun. Mnogobrojne ličnosti prošle su kroz njega. Na primjer, princeza Barbara od Lihtenštajna je rado viđen gost.

Stalno “bijelim“ prostor i izbacujem višak stvari. Težim jednostavnosti i minimalizmu u svemu. Materija nas opsijeda svakodnevno, pokušava da nas uguši. Zato redovno uklanjam sve ono nepotrebno što se nevidljivo useljava: sitnice, kvaziknjige, kvazispravice, novine, kese, papire, poklanjam garderobu. Robujem jedino emotivnim vrijednostima. Čuvam, na primer, tašnu-mačkicu, poklon mog životnog učitelja Olje Ivanjicki. Pored emotivnih predmeta, u stanu čuvam vrijedne knjige. Dakle, cijene i brendovi me ne impresioniraju, ali vrijednosti da kaže nam predsednica organizacije “Miss Srbija“ i “Miss Montenegro“.

Lijepe trenutke treba stvarati, režirati, sebi i drugima. Svoj rođendan provela sam s ličnim anđelima, svjedocima mog života od djetinjstva pa nadalje, mojom braćom i sestrama u duhu iz Srbije i svijeta, počev od prvih anđela, biološkog brata Bate i mojih mama, profesorke Tanje Jugović i glumice Rade Đuričin. Ko nema prijatelje iz djetinjstva, taj je sumnjiv. Ko ne poštuje svoju majku i svoje učitelje, takođe je sumnjiv. Mora postojati vrijednosna piramida da bi se sa blagoslovom išlo dalje zaključuje Vesna de Vinča.

 

Izvor: blic.rs/pulsonline.rs

Foto: RAS Srbija/ ekokucamagazin.com/story.rs

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: