Bijela palata turskog predsjednika ostavlja bez daha: pogledajte nevjerovatan dom Redžepa Erdogana od 600 miliona evra (FOTO&VIDEO)

Zlato, crveni tepisi i svilene tapete predstavljaju sitnice u poređenju sa onim što možete da vidite u domu turskog predsjednika!
Predsjedničke rezidencije uvijek asociraju na luksuz, ali predsjednička palata turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana predstavlja pravu raskoš!
3
Palata se naziva Bijeli dvorac i nalazi se u Ankari, a ukoliko je poredite sa Bijelom kućom treba da znate da je ova građevina čak 30 puta veća od američke rezidencije. Mnogi ističu da je ovo najveća palata na svijetu koja je izgrađena u prethodnih 100 godina.
Građevina je renovirana i potpuno završena prije tri godine, a činjenica da se u njoj nalazi 1 100 soba svakoga ostavlja bez daha. Kao i dom svakog vladara, tako i u Erdoganovoj palati dominira mesingani pod, zlatne ručke i crveni tepih.
Mediji javljaju da je 7 miliona izdvojeno za crvene tepihe, 5 miliona za 400 visokih i duplih vrata, svilene tapete su dominantne, a samo jedna rolana košta 2 000 funti, a za svaku čašu izdvojeno je oko 250 funti.
Takođe, u domu se nalaze i sobe za spa tretmane, bazeni, klasična i turska kupatila.

Palata košta oko 600 milona evra, a mnogi mediji i poznate ličnosti kritikovali su predsjednuika Erdogana zbog ovog luksuza smatrajući kako je neukusno i neprilično živjeti u ovakvom domu dok u Turskoj i širom svijeta žive ljudi koji nemaju osnovna sredstva za život.

Kako turski mediji i kritičari kažu, predsjednička vila je toliko ekstravagantna, da bi postidjela i iračkog diktatora, Sadama Huseina, koji je između ostalog bio poznat po svojoj ljubavi prema zlatu i dragom kamenju.

Inače, supruga predsjednika Erdogana voli da organizuje zabave i društvena okupljanja u svojoj vrhunskoj vili, za čiju izgradnju se nije štedjelo. Ona je inače kolekcionarka, pa je tokom zvanične posjete Varšavi, potrošila preko 50.000 dolara na antikvitete. Strast kojom ona voli da se hvali su antikviteti, a pored toga, prva dama Turske je iskreni i okoreli ljubitelj visoke mode.

U svoju odbranu, predsjednik Erdogan je o svojoj vili rekao da je ona bila vrijedna utrošenog novca, kako bi Tursku postavila na globalnu mapu.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 183 miliona dolara, a neki mediji tvrde da on posjeduje tri grandiozne palate na teritoriji Turske.

1456789

Pogledajte video kako izgleda Erdoganova palata noću:

 

 

Izvor: lepaisrecna.rs/ bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: