Za zaposlene u bezbjednosnim službama 280 stanova

#Anb #Mup #PolicijskaAkademija #Stanovi

1391995335-a3.jpg

Za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, biće izgrađene dvije stambene zgrade sa oko 280 stanova, na urbanističkim parcelama u okviru DUP-a „Konik- Stari aerodrom”, pišu Dnevne novine.

Uslove za izgradnju i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u ovim resorima omogućila je Vlada Crne Gore koja je juče odlučila da Sindikatu bezbjednosnih institucija, odnosno sindikatima UP, ANB, MUP-a i Policijske akademije, bez naknade prenese pravo svojine na zemljištu koje je u državnom vlasništvu.

Na osnovu dokumenata kojima se definišu zajednička prava i obaveze, kao i procentualno učešće četiri organa u odnosu na broj zaposlenih, Sindikatu Uprave policije, kao najbrojnijem, pripašće 77 odsto od ukupnog broja stanova, Sindikatu Ministarstva unutrašnjih poslova 13, Sindikatu Agencije za nacionalnu bezbjednost sedam i Sindikatu Policijske akademije pripada tri odsto.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, pored ostalog, obezbijedilo je i podršku Glavnog grada u oslobađanju plaćanja dijela komunalija”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Suškavčević kazao je Dnevnim novinama da je ova odluka dočekana sa oduševljenjem među zaposlenima u ovim resorima. „Ovo je za nas izuzetno bitna odluka koju smo čekali dvije godine. Dugujemo zahvalnost Vladi i ministru unutrašnjih poslova koji je pokazao da razumije probleme zaposlenih, kao i sindikalnu borbu i siguran sam da je i ova odluka pokazatelj dobrog početka naše saradnje”, kazao je Šuš kavčević. N aglašava da bi za tri mjeseca mogli da izaberu izvođača radova, nakon čega raspisuju konkurs za raspodjelu stanova.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: