Za stan u Beogradu na vodi plaćeno samo 700.000 eura

#Beograd #Cijene #Nekretnine #Stanovi

beograd.jpg

Zainteresovanih za skupe stanove u Beogradu ima i među stranim i među domaćim kupcima. Najskuplji stan u protekloj godini koštao je skoro 700 hiljada eura.

Najskuplje plaćeni stan u 2017. nalazi se u Beogradu na vodi-696.888 eura za 98m2, dok je najskuplja starogradnja u Knez Mihailovoj koštala “samo” 515.000 eura za 173m2.

Na tržištu nekretnina u glavnom gradu Srbije za svakog kupca ima ponešto. I, po pravilu, svaki kupac prvo zahtijeva diskreciju.

“Takvi stanovi pretpostavljaju da je oprema veoma luksuzna, da zgrada ima specijalno grijanje, dobru izolaciju, najčešće velike terase i da je čitav stan uređen tako da u njega unesete samo moderan namještaj i možete tu stanovati. Pritom, veoma je bitno ko još živi u toj zgradi, ko je osigurava, ima li zgrada prilaznu rampu, je li pristup garažama moguć iz nje… I, ono najvažnije je da se ne zna ko u toj zgradi stanuje”, kaže agent prodaje nekretnina Kaća Lazarević.

Kvadratni metar u drugim gradovima u Srbiji košta bar upola manje od onog u glavnom gradu.

Najmanje se kupuje na jugu i istoku zemlje, a skoro trećina kupoprodajnih ugovora u 2017. sklopljena je u Beogradu. Tu cijena zavisi od vrste gradnje, i, naravno, opštine u kojoj se nalazi.

“Kada je novogradnja u pitanju u 2017. se pojavio trend rasta cijene. Za 15 odsto je skočila cijena novogradnje na teritoriji opštine Voždovac, dok je na teritoriji opštine Zemun cijena skočila za 17 odsto. Interesantno je da je došlo do blagog pada vrijednosti nepokretnosti u novogradnji u opštinama Novi Beograd i Palilula od 6 odsto”, navode iz Geozavoda.

Čak dvije kuće dijele titulu ”najskuplje“ u prošloj godini. Prodate su po cijeni od 1.300.000 eura i obje se nalaze na Dedinju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: