Radulović pozvao banke da kreditiraju građane u postupku legalizacije

#KreditiZaLegalizacijuObjekata #LegalizacijaNekretnina #LegalizacijaPodgorica

banke-e1522850733703.jpg

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović pozvao je banke da kreditiraju građane u postupku legalizacije objekata.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i komercijalnih banaka u Crnoj Gori, održali su danas sastanak kako bi se eventualno našao model po kom bi se kreditirali troškovi koje građani imaju u procesu legalizacije.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović pozvao je predstavnike banaka da, ukoliko prepoznaju interes, kreditima pomognu građanima da isfinansiraju troškove legalizacije, u koje spadaju priprema dokumentacije, komunalno opremanje i otkup zemljišta.

“Namjera je da građani iskoriste pogodnosti ukoliko odjednom uplate predviđenu svotu za besporavno izgrađen objekat. Pojedine banke su već pripremile paket ponudu za kreditiranje legalizacije, a predstavnici Ministarstva se nadaju da će još nekoliko finansijskih institucija učiniti isto”, kazali su u Ministarstvu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Lovćen banke, Addiko banke, IBM banke, Universal capital banke, Komercijalne banke Budva, Prve banke Crne Gore, Erste banke, Atlas banke, Crnogorske komercijalne banke, Nove banke, Ziraat bank Montenegro, NLB banke, Societe general banke.

Na sastanku je dogovoreno da zainteresovane strane kreiraju ponudu u vidu kredita, o čemu će građani biti blagovremeno informisani.

Podsjećamo da je rok za prijavu legalizacije bespravnih objekata 15. jul, kao i da se neophodne informacije o proceduri mogu dobiti na sajtu www.mrt.gov.me i pozivom call centra 19899.

CdM

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: