Pomoćniku ministra stan od 75 kvadrata za 9.750 eura?

Poslije dvije i po godine na javnoj funkciji, generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane (MO) Mihailo Volkov ostvario je pravo kupovine stana po povlašćenim uslovima od Vlade Crne Gore, za svega 9.750 eura. Prema pouzdanim saznanjima „Dana“, Volkov ima mogućnost da dvosoban stan u Podgorici od 75 kvadrata plati u 240 mjesečnih rata, što znači da za otplatu ove nekretnine mjesečno izdvaja svega 40,6 eura.

Volkov, Foto: DAN

Stan je na njegovo ime upisan 11. decembra 2017. godine. Iako se radi o uvećanju imovine većem od 5.000 eura, na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) još nije objavljen njegov novi imovinski izvještaj. Pomoćnik ministra Predraga Boškovića imao je obavezu da u roku od mjesec dana od uvećanja imovine podnese o tome izvještaj Agenciji za sprečavanje korupcije. IZ ASK juče nijesu odgovorili na naša pitanja da li je i kada Volkov prijavio uvećanje imovine.

Iz Vlade juče nijesu odgovarali na pitanja „Dana“ po čijem predlogu i na koji način je Volkov stekao pravo kupovine stana po povlašćenim uslovima. Iz Ministarstva odbrane su kazali da im se Volkov nije obraćao za rješavanje stambenog pitanja.

Stan koji je Volkov kupio po povlašćenim uslovima nalazi se u prizemlju zgrade na Tuškom putu, koja je u vlasništvu Glavnog grada Podgorica.

Vlada je Volkova imenovala za vršioca dužnosti (v.d.) generalnog direktora Direktorata 9. marta 2015. godine. Prethodno je, kako se navodi u njegovoj radnoj biografiji, radio kao pripravnik u advokatskoj kancelariji „Vukčević“ u periodu od 2006. do 2008. godine. Poslije pripravničkog rada, u periodu od 2008. do 2010. godine, obavljao je poslove pravnika u TPC „Ražnatović“. Radni angažman u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore otpočeo je u februaru 2010. godine. U njegovoj biografiji navodi se da je od 2010. do 2012. godine obavljao poslove sekretara Komisije za žalbe, a od 2012. do 2013. izabran je za predsjednika Komisije za žalbe.

U Generalnom sekretarijatu Vlade je od 2010. do 2013. godine obavljao poslove službenika za ljudske resurse, prvo kao samostalni namještenik III, a kasnije samostalni savjetnik I u Službi za pravne i opšte poslove i finansije. Volkov je radio i kao predavač na Policijskoj akademiji na predmetu „Upravno-prekršajno pravo“.

Volkov je u fokus javnosti došao od kada Ministarstvom odbrane rukovodi ministar Predrag Bošković. Na meti kritika našao se zbog neproduživanja ugovora sa 22 vojnika po ugovoru u službi u Vojsci Crne Gore. Iako su vojnici imali pozitivne ocjene pretpostavljenih iz vojne strukture, Ministarstvo odbrane je odlučilo da se za njih ne nastavi služba, uz obrazloženje da je upravljanje ljudskim resursima u nadležnosti tog resora.

Na njegov predlog, Bošković je donio odluku o prijevremenom penzionisanju predsjednika Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) Nenada Čobeljića. Volkov je nakon toga uputio dopis SOVCG u kojem je ukazao da na čelu sindikata može biti samo zaposleno lice, predlažući rukovodstvu da sprovede odgovarajuće procedure kako bi se obezbijedila zakonitost rada sindikata. Iz SOVCG su optuživali Volkova da diskriminiše njihov sindikat i članove te organizacije.

A.O.
Izvor: DAN

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: