Počela gradnja 94 stana u Beranama

#Berane #Gradnja #Stanovi

17622737_10155863650398881_1598979572_o-1.jpg

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, šef političko-ekonomskog odjeljenja u Američkoj ambasadi u Podgorici Leslie Freriksen i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić postavili su kamen temeljac za izgradnju 94 stambene jedinice u naselju Rude u Beranama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, ova projekat je u okviru Regionalnog stambenog projekta za izbjeglice i interno raseljena lica u Crnoj Gori.

“U proteklom periodu urađeno je preko 1500 stambenih rješenja za potrebe ovih osoba, kroz brojne projekte koje su finansirali Vlada Crne Gore, nevladine organizacije, međunarodni partneri i donatori. Radovi na sprovođenju ovog potprojekta počeli su u decembru 2016. godine i realizuju se u potpunosti sa planiranom dinamikom. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi: 3.990.649 eura, od čega su donatorska sredstva: 3.575.779 eura”, navode iz ovog resora.

Purišić je naglasio da će se realizacijom ovog potprojekta zatvoriti dva kolektivna centra, Rudeš I i Rudeš II, a njihovim stanovnicima obezbijediti trajna i održiva rješenja.

“Ovom prilikom posebno se zahvalio i Razvojnoj banci Savjeta Evrope, Evropskoj komisiji, Američkoj ambasadi, UNHCR-u, OEBS-u i naravno ostalim partnerskim zemljama i donatorima, na sveukupnom doprinosu koji su dali u razvoju Regionalnog stambenog programa”, dodali su iz Ministarstva.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: