Pima je legalno stekao 11 stanova

#Budva #SlobodanPima #Stanovi

1200px-Budva_1.jpg

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je odluku Vij eća Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen zahtjev Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje imovine Budvaninu Slobodanu Pimi.

Prethodno, Pima je pravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi u predmetu “Auto-moto društva Budva” nakon čega je tužilaštvo zatražilo oduzimanje imovine. Iako on nije bio jedini optužen u tom slučaju, tužilaštvo je jedino u odnosu na njega zatražilo primjenu instituta proširenog oduzimanja imovine.

U zahtjevu tužilaštva navodilo se da je finansijska istraga pokazala da imovina Slobodana Pime prevazilazi njegove legalne prihode i da postoji očigledna nesrazmjera između njegovih prihoda i imovine. Traženo je oduzimanje 10 stanova u četvorospratnoj stambenoj zgradi u Bečićima i stan u Budvi površine 110 kvadrata.

Pima je na jednoj sjednici u Višem sudu detaljno obrazložio kako je došao do imetka. Tvrdio je da je svaki euro stekao zakonito i pošteno, “krvavim radom”.

Pojasnio je da mu je otac prije destak godina dao novac od prodaje garsonjere koji je uložio u otvaranje lokala sa prijateljem, da je kreditom od CKB renovirao porodičnu kuću, a da je izdavanjem apartmana otplaćivao taj kredit.

Pojasnio je i da se nakon smrti prijatelja, sa nj egovom porodicom dogovorio da mu isplate uloženi dio i da je taj novac uložio u nekretnine.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: