Kuća za čiju je izgradnju potrebno samo 6 sati (FOTO&VIDEO)

U vrijeme kada su cijene kuća i stanova premašile sve normalne limite, kompanija Italian Renato Vidal kreirala je brilijantnu alternativu svim tradicionalnim načinima gradnje.

M.A.Di. je sklopivi dom koji na mjesto postavljanja stiže u ravnom pakovanju i košta svega 27.000 eura, a za njegovo sastavljenje potrebno je troje ljudi i ravno parče zemljišta, dok cjelokupan proces traje svega oko šest sati.

Ova građevina sertifikovana je svim seizmičkim bezbjednostnim dozvolama i diplomama, a kreirana je od visokokvalitetnih materijala. Kuća dolazi u različitim veličinama, kao jedinica sa 30 m2, koja vrijedi 27.000 eura, do prostranijeg dizajna od 84 m2 koji vrijedi 61.000 eura. Svi bazni modeli uključuju kupatilo sa svim sanitarnim komponentama, kuhinjske segmente, jednodjelno stepenište i sve tehničke instalacije.

Kada se jednom transportuje na mjesto postavljanja M.A.Di. kuća može čak biti konstruisana bez čvrste betonske baze. Strukture ovog koncepta mogu biti sastavljene  sa punim paketom ekološki ispranih karakteristika, sa dodatkom solarnih panela, sistema prikupljanja vode i LED rasvjetom. Ovakva kombinacija stvara veoma udobno i bezbjedno mjesto koje je krajnje prilagodljivo svim potrebama korisnika, a isporuka ovih domova može trajati do 60 dana, nakon svih prethodnih dogovora oko nacrta i planova.

M.A.Di. izgleda kao sasvim obična kuća, ali sve ispod njenog eksterijera predstavlja potpuni kontrast pojmu jednostavnosti. Ona dolazi u ravnom pakovanju i po veoma povoljnoj cijeni, a u enterijeru svi zainteresovani kupci dobijaju sve potrebne jedinice i udobnost koju je moguće postaviti na bilo kojoj lokaciji za oko šest sati. Ovaj modularni i sklopivi dom može porasti u svom obimu, a pošto ne zahtijeva izgradnju na bilo kakvoj vrsti čvrstog temelja, posjeduje minimalni uticaj na životnu sredinu.

Izvor: mojentererijer.rs

 

 

 

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: