Kako zvuči kada se frontmen grupe Pearl Jam pridruži uličnim muzičarima (VIDEO)

#WorldSeries

Eddie-Vedder.jpg

Iako je grupa Pearl Jam iz Sijetla, njen frontmen Edi Veder (Eddie Vedder) je ponosni sin Čikaga, i baš kao što je slučaj sa većinom njegovih sugrađana, njegovo srce pripada bejzbol klubu Chicago Cubs.

Kao vatreni navijač, Edi ima dugu istoriju sa klubom: od pjevanje na utakmici, preko podržavanja tima tokom prošlogodišnjeg World Series takmičenja, pa sve do snimanja predstojećeg koncertnog filma benda Pearl Jam “Let’s Play Two”, nazvanog po čuvenoj izjavi Ernija Benksa (Ernie Banks), koji je sniman upravo na njihovom stadionu Wrigley Field. Moglo bi se reći da Edi zaista voli svoj klub.

Tokom posljednjeg vikenda ispisano još jedno poglavlje ljubavi, kada je Edi naletio na mlade muzičare Džeka Mekija (Jack McKee) i Menija Milera (Manny Miller), koji su svirali ispred pomenutog stadiona i odlučili da se prihvati gitare i da zasvira sa njima. Veder se pridružio džemovanju, u centru koje su bile pjesme “The Seeker” grupe The Who (inače, Edijevog omiljenog benda) i naravno grupe Pearl Jam, i to “Corduroy”, dok je drugi put poznati muzičar iskoristio priliku da gitaristi pomogne oko tačnih akorda.

Samo par dana kasnije, Edi se opet pridružio muzičarima ispred stadiona, a ovoga puta je sjeo za bubnjeve.

Sve snimke možete pogledati u nastavku.

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: