Iznad Vidikovca u Budvi se gradi turistički kompleks

#Budva #DraganČolaković #TronKompani

budva-e1436161754482.jpg

Budvanska kompanija Tron kompani, čiji je vlasnik i osnivac Dragan Čolaković, izgradiće tri zgrade u Komoševini na brdu Spas iznad Vidikovca u Budvi. Kompanija je dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekata, koje je uradila budvanska firma Del projekt.

Idejno rješenje

U idejnom rješenju objekata se navodi da predmetna lokacija predstavlja mikrourbanističku cjelinu, formiranu na katastarskoj parceli 2300 Budva, sastavljenu od tri urbanističke parcele. Lokacija je na jugozapadnom ulazu u Budvu i nalazi se u naselju Komoševina dva, a u neposrednoj je blizini i izrazitoj vertikalnoj denivelaciji u odnosu na Jadransku magistralu.

Na lokaciji je planiran saobraćajni pristup sa dvije strane u vidu lokalnih saobraćajnica koje se odvajaju sa magistralnog puta. Pristupne saobraćajnice su strme saobraćajne veze u okvirima propisanih saobraćajnih standarda i obezbjeđuju promet pješačkog i motornog saobraćaja.

Svakom od tri objekta omogućen je direktan kolski prilaz i svi imaju obezbijeđen propisan broj neophodnih parking mjesta.

Zgrade se sastoje od prizemlja i dva sprata i imaju orijentaciju na sve četiri strane. Objekti su mješovite funkcije i podrazumijevaju višenamjenske strukture. Investitor se odlučio za objekte za smještaj turista, turistički boravak u renti i upravu kompleksa.

Planirano je da bruto površina objekata iznosi po 945 kvadrata. Objekti u prizemlju imaju dvije, na prvom spratu tri, a na drugom dvije stambene jedinice.

Objekat B gradiće se na urbanističkoj parceli tri, čija je površina 755 kvadrata. Objekat C gradiće se na urbanističkoj parceli četiri, čija je površina 1.031 kvadrat. U idejnim rješenjima objekata se navodi da je vlasnik parcela Tron kompani. Krovovi su planirani kao ravni, neprohodni.

(Pobjeda)

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: