Hiljadu plus: Na prodaju će biti više od 600 stanova

#1000PlusStanova #1000+Stanova #HiljaduPlusStanova #MarkoČanović #ProdajaStanovaPodgorica

ljučevi-kuća-1000-e1520317769918.jpeg

Javni pozivi za banke, te za investitore, fizička i pravna lica, koji će na prodaju ponuditi više od 600 stanova u okviru projekta Hiljadu plus, biće raspisani tokom ovog mjeseca, kazao je Dnevnim novinama generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Kako je istakao, tačan termin biće poznat nakon što Vlada donese finalnu odluku o kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita onim fizičkim licima za obezbjeđivanje stambenih objekata za socijalno stanovanje.

“Ukoliko sve bude išlo predviđenom dinamikom, uslijediće raspisivanje Javnog poziva za banke i Javnog poziva za investitore, fizička i pravna lica, koji bi trebalo da traju mjesec. Nakon prikupljenih ponuda i definisanih učesnika iz bankarskog sektora, biće definisana ponuda i raspisan Javni poziv za građane”, precizirao je Čanović.

Građevinski sektor već je izrazio interesovanje za učešće u trećoj fazi projekta, kroz koji je do sada stambeno pitanje riješilo 2.149 građana Crne Gore kupovinom 809 stambenih jedinica.

“Na osnovu preliminarnih razgovora, u ponudi će biti više od 600 stanova kako izgrađenih, tako i onih koji su u procesu izgradnje. Očekujemo dodatnu ponudu od fizičkih i pravnih lica koja će se naći u ulozi ponuđača stanova”, dodao je naš sagovornik.

Uslovi za potencijalne korisnike kredita svakako će biti povoljniji nego ranije. Predlogom pomenute odluke o kojoj će se Vlada uskoro izjasniti, definisani su kriterijumi i postupak dodjele dugoročnih kredita za ove stanove, koji spadaju u objekte socijalnog stanovanja. Maksimalna cijena metra kvadratnog biće 1.100 eura. Sa predstavnicima bankarskog sektora određena je fiksna kamatna stopa od 2,99 odsto. Sada su u toku pregovori kako bi i ostali uslovi bili povoljniji za učesnike u ovom projektu.

(Opširnije u Dnevnim novinama)

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: