Hiljadu plus: Na prodaju će biti više od 600 stanova

#1000+ #MarkoČanović #Prodaja #Stanovi

zetagradnja-zgrada-stanovi.jpg

Javni pozivi za banke, te za investitore, fizička i pravna lica, koji će na prodaju ponuditi više od 600 stanova u okviru projekta Hiljadu plus, biće raspisani tokom ovog mjeseca, kazao je Dnevnim novinama generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Kako je istakao, tačan termin biće poznat nakon što Vlada donese finalnu odluku o kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita onim fizičkim licima za obezbjeđivanje stambenih objekata za socijalno stanovanje.

Čanović

“Ukoliko sve bude išlo predviđenom dinamikom, uslijediće raspisivanje Javnog poziva za banke i Javnog poziva za investitore, fizička i pravna lica, koji bi trebalo da traju mjesec. Nakon prikupljenih ponuda i definisanih učesnika iz bankarskog sektora, biće definisana ponuda i raspisan Javni poziv za građane”, precizirao je Čanović.

Građevinski sektor već je izrazio interesovanje za učešće u trećoj fazi projekta, kroz koji je do sada stambeno pitanje riješilo 2.149 građana Crne Gore kupovinom 809 stambenih jedinica.

“Na osnovu preliminarnih razgovora, u ponudi će biti više od 600 stanova – kako izgrađenih, tako i onih koji su u procesu izgradnje. Očekujemo dodatnu ponudu od fizičkih i pravnih lica koja će se naći u ulozi ponuđača stanova”, dodao je sagovornik Dnevnih novina.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: