Glavni igrači napuštaju Silicijumsku dolinu

#NajvećeFintechKompanije #SilikonskaDolina #TehnoKompanije

silikonska-dolina-e1514534518789.jpg bicbanerNOVO-dec2017.gif

Amazonova potraga za novim centrom izvan Sijetla je samo početak egzodusa tehnoloških kompanija iz skupih primorskih gradova na jeftinije kopnene lokacije, izjavio je izvršni direktor „Redfina“ Glen Kelman.

“Glavni igrači Silicijumske doline će napustiti Silicijumsku dolinu. To se već dešava”, rekao je Kelman za CNBC.

“Tehnološke kompanije i kompanije sa Vostrita jure talente, a talenti brinu o pristupačnom stanovanju.”

Kelman, šef online kompanije za nekretnine predviđao je ubrzano pomjeranje iz primorskih gradova, jer vlasnici kuća pokušavaju da izbjegnu višu stopu poreza. Gusto naseljeni i skupi gradovi, rekao je on, već gube stanovnike i firme.

“Google zapošljava više inženjera van Silicijumske doline nego u njoj, a ako Google ne može da priušti Silicijumski dolinu, onda niko ne može.”

Masovna migracija u centar zemlje obuhvata naseljavanje gradova, koji su bili ekonomski mrtvi prije pet ili deset godina. Gradovi kao što su Denver, San Antonio i Hjuston su spremni da postanu čvorišta svetske tehnološke scene.

“Nekada je Kalifornija bila centar svijeta, u tehnološkom smislu. Imali smo budućnost i osjećali smo se kao da se sve prvo dešava ovdje”, rekao je Kelman i dodao: “A sada vidite to preuzimanje, premještanje povjerenja u centar zemlje. Ljudi u Detroitu i Teksasu su sada puni samopouzdanja, sada oni smatraju da posjeduju budućnost.”

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: