Glavni grad pomaže izgradnju stanova za radnike Sudskog Savjeta

#GlavniGrad #Stanovi

opstina-Podgorica-9.jpg

Glavni grad Podgorica doprinijeće projektu izgradnje stanova za Sudski Savjet Crne Gore kroz naknadu za komunalno opremanje, imajući u vidu značaj rješavanja stambenog pitanja velikog broja zaposlenih u organima sudske vlasti.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, Skupštini Glavnog grada je predloženo da donese Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o prenosu prava raspolaganja građevinskim zemljištem Vladi Crne Gore-Ministarstvu Pravde, o kojoj će se odbornici izjasniti 16. marta.

“Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju se kao investitor izgradnje stanova za Sudski Savjet Crne Gore obratio zahtjevom za pomoć u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u organima sudske vlasti, na način što će Glavni grad – Podgorica, kroz naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, doprinijeti izgradnji objekta kojim će se riješiti stambena pitanja”, podsjetili su.

Kazali su da komunalno opremanje u konkretnom slučaju podrazumijeva izgradnju, odnosno obezbjeđenje električnog napajanja s električnom energijom, izgradnju 112 parking mjesta u blokovskom parkingu i na otvorenom 46 parking mjesta, rekonstrukciju dijela ulice Cara Lazara sa kompletnom infrastrukturom u skladu sa urbanistčko tehničkim uslovima kao i priključenje na vodovodnu i fekalnu kanalizaciju.

“Glavni grad vodi odgovornu politiku u ovoj oblasti, podjednako vodeći računa o svim građanima. Podsjećamo da je Glavni grad već ustupio smo zemljište za tri stambene zgrade u cilju rješavanja stambenih potreba više stotina penzionera koji nijesu riješili tokom svog radnog vijeka. Učešće Glavnog grada u tom projektu je 3, 5 miliona eura i odnosi se na dodjelu tri parcele i komunalno opremanje zemljišta. Na taj način smo podržali aktivnosti koje realizuje Udruženje penzionera Podgorica u cilju rješavanja stambenih potreba penzionera koji nijesu riješili stambeno pitanje tokom svog radnog vijeka”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Glavni grad je za potrebe rješavanja stambenog pitanja u Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu pravde, Upravi za nekretnine, Upravi policije, Savezu sindikata Glavnog grada, Javnom preduzeću „RTCG“, Zavodu za zapošljavanje, Birou rada Podgorice besplatno ustupio zemljište i oslobodio naknada za komunalno opremanje, čime su, ističu, doprinijeli efikasnijem rješavanju stambenih potreba zapošljenih u tim institucijama.

“U mandatu ove gradske uprave opredijeljeno je 30 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, od kojih je već 15 podijeljeno. Stambenom politikom je opredijeljena i podjela 24 stana za službenike i namještenike u Glavnom gradu od čega najviše, četiri, za vatrogasce”, dodaje se u saopštenju.

Glavni grad partner je u realizaciji Regionalnog stambenog programa, kojim će se u mandatu aktuelne gradske uprave riješiti stambeno pitanje za preko 170 porodica, pripadnika najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: