Delta Holding na korak od Sava centra

#DeltaHolding #SavaCentar

sava-centar-e1522744585775.jpg

Kompanija Delta Holding pobijedila je u prvoj fazi tendera za javno-privatno partnerstvo za upravljanje Sava centrom.

List “Politika” navodi da je ta kompanija bila jedina zainteresovana i prijavljena i da je kao kvalifikovani partner izborila učešće u drugoj fazi postupka koji će je dovesti do 49 odsto vlasništva nad kongresnim centrom i ortakluka sa Gradom.

“Svi dalji koraci u postupku zavise od procedure koju vodi grad i koju ćemo mi u potpunosti poštovati. Sarađivaćemo sa njima i otpočeti renoviranje u što kraćem roku da Sava centru vratimo sjaj koji zaslužuje”, rekli su u kompaniji Delta holding.

Kako se navodi, kompanija ima rok do 20. juna da dostavi ponudu sa pratećom dokumentacijom u kojoj će navesti koliko novca planiraju da ulože, iznijeti biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon toga Grad ima mjesec dana da donese odluku da li će mu Delta holding postati partner sa kojim će potpisati ugovor o osnivanju zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom.

capital-plaza-fitness-650x150.jpg

List navodi i da tender predviđa ulaganje 12,5 miliona eura, ali da je kompanija spremna da ponudi 30.

Iz kompanije poručuju da su stručnjaci iz SAD procijenili da je za renoviranje i moderniozaciju Sava centra potrebno skoro 30 miliona eura, kao i da će poštovati riječ stručnjaka kako bi postao “primarni izbor prilikom biranja mjesta za održavanje kongresa u ovom dijelu Evrope”.

Kako se navodi, najveći zahtjevi biće na tehničkoj modernizaciji i nabavci novog mobilijara i namještaja, dok će zdanje zadržati svoj trenutni oblik.

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: