Crna Gora dobija novi turisticki eko resort

#SkadarskoJezero #OberoiLuxuryResort #SpaSkadarLake

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko rizort, koji će biti smješten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort imaće hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 metara kvadratnih, kao i 30 vila za iznajmljivanje.

Turistički kompleks vrijedan 160 miliona eura gradiće Montenegro Resort Company i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa. Međunarodno iskustvo partnera i primjena ekoloških standarda u gradnji garantuju da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički rizort u Evropi, koji će redefinisati standarde luksuza.

Sinonim za Crnu Goru je divlja ljepota. Naš rizort će istaći divlju ljepotu vaše zemlje, koja je luksuz sama po sebi. U našem je najvećem interesu da očuvamo netaknutu ljepotu Skadarskog jezera – ukoliko mi ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis”, rekao je Lionel Sonigo, predsjednik Montenegro Resort Company.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018. godine. Očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine. Kada bude izgrađen, Luxury Resort and Spa otvoriće vrata za zaposlenje 200 lokalnih ljudi, a ta brojka iznosiće i 300 tokom glavne sezone, najavio je Sonigo na zvaničnoj prezentaciji projekta.

Pored novog imena rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, danas je predstavljen i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group. Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru. „Nevjerovatan razvoj turističkog sektora i kvalitet investicija u Crnoj Gori privukao je pažnju našeg odjeljenja za nekretnine. Ovdje želimo da primijenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u Italiji”, kazao je generalni direktor kompanije Pizzarotti Giorgio Cassina.

Njegova kompanija već je gradila eko rizort u nacionalnom parku u Sardiniji, u skladu sa standardima jednog od globalno najpoznatijih sertifikata za zelenu gradnju LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). “Primijenićemo propisane parametre iz LEED sertifikata i u ovom rizortu. Po prvi put u Crnoj Gori koristićemo napredni metod fitofiltracije otpadnih voda, koje će se prečišćavati uz pomoć posebnih biljaka. Ekološki segment upotpunićemo korišćenjem geotermalne i energije dobijene iz solarnih panela”, pojasnio je Cassina.

Biserom predivnog Nacionalnog parka Skadarsko jezero upravljaće indijski hotelski lanac,The Oberoi Group. U 2015. i 2016. godini čitaoci prestižnog časopisa za putovanja Travel and Leisure izabrali suOberoi Group za najbolji svjetski hotelski brend. “Upravljamo sa 33 hotela i rizorta širom svijeta i u poslednjih 80 godina neprekidno redefinišemo značenje luksuza i izvrsnosti u usluzi. Naš cilj je da svakom gostu isporučimo jedinstveno iskustvo. Biramo, edukujemo, treniramo i razvijamo sve naše zaposlene, na svim nivoima u jednom smjeru – da razumiju i budu najbolja usluga gostima. Oduševljeni smo i čast nam je da smo dio ovog projekta, prvog za nas u Evropi. Primijenićemo najbolje ekološke prakse u svim tehnološkim, operativnim procesima i opremi koju ćemo koristiti”, poručio je Sameer Nayar, potpredsjednik Oberoi grupe za strateški razvoj.

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: