Karić će u Srbiji graditi stanove po 490 eura po kvadratu

#BogoljubKarić #BraćaKarić #CijeneStanovaUSrbiji #NekretnineUSrbiji

nekretnin-e1455178154878.jpg

Predsjednik “BK grupe” Bogoljub Karić najavio je za sljedeću godinu početak gradnje stanova u Srbiji po cijeni od 490 eura po kvadratu.

Kako je saopšteno iz Jedinstvene Srbije, Karić je u Minsku ugostio predsjednika te stranke i jagodinskog parlamenta Dragana Markovića Palmu i saradnike, sa kojima je obišao projekte koje u tom gradu gradi “BK grupa”.

Kako se navodi, Karić je rekao da BK kompanija trenutno u Minsku gradi tri miliona kvadrata.

“Radi se o projektu ‘Međunarodni finansijski centar Minsk’, gdje će biti izgrađeno 200.000 stanova i ovdje će živjeti 47.000 stanovnika. Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za pet godina i tu će raditi 13.000 ljudi, a živjeti 40.000”, istakao je on.

Navodeći da ranije nisu postojali uslovi za gradnju u Srbiji, on je rekao da je danas situacija drugačija i da u našoj zemlji BK kompanija kreće sljedeće godine sa gradnjom.

“Tamo gdje mi budemo gradili cijena stana biće 490 eura po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mjesto gdje je nekada bilo i danas Srbija može imati deset milijardi eura godišnje od građevinske industrije, sa izgradnjom u svijetu”, naglasio je Karić, koji je i predsjednik Pokreta snaga Srbije.

Marković je, na osnovu onoga što je video u Minsku, zatražio od Bogoljuba Karića da takve projekte napravi i u Srbiji.

“Hoću da se ovakve zgrade naprave i u Jagodini i da Jagodina bude početak izgradnje ovakvih objekata u Srbiji”, rekao je Marković, navedeno je u saopštenju.

“Mi smo tri i po sata obilazili gradilišta gdje radove izvodi BK grupa i tu su zgrade kakve ne možete da vidite nigde u Evropi”, rekao je Marković.

Izvor: Bankar.me

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Napišite komentar

Vaš komentar:
Vaše ime: